Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

9:05 π.μ. - Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Παρ, 25/05/2019
Image: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Στήριξης της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε από τον προηγούμενο Μάρτη για τη στήριξη-στελέχωση της Γυναικολογικής-Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Ιεράπετρας και την παραμονή του επικουρικού γιατρού  Σωκράτη Μέγκουλα στον οποίο οφείλουμε την επαναλειτουργία της, επιδιώξαμε επίμονα να συναντήσουμε την νέα διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, κα Μπορμπουδάκη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της.
 
Αρνήθηκαν να μας κλείσουν ραντεβού με διάφορες αιτιάσεις, όπως ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν συνολικά, ότι είναι σε επαφή με τους επίσημους φορείς, κλπ. Δεν μπορέσαμε  να συναντήσουμε την κα Μπορμπουδάκη ούτε όταν την επισκεφτήκαμε την Τετάρτη 23/10 το πρωί, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ραδιοφωνικά, λέγοντας ότι η πόρτα της είναι ανοιχτή σε όλους και η ίδια θέλει να γνωρίσει τα προβλήματα από πρώτο χέρι. 
 
Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και στο τέλος του Νοέμβρη θα βρεθούμε και πάλι με ένα μόνο γυναικολόγο -αφού η σύμβαση του κ. Μέγκουλα λήγει και δεν υπάρχουν ούτε καν δεσμεύσεις για προσλήψεις γιατρών και μαιών παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με ευαισθησία- θεωρούμε ότι οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε με τόση θέρμη αυτή την προσπάθεια από την αρχή.
 
Γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις και υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις κάθε είδους προσωπικού, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια ούτε δεσμεύσεις ότι πρόκειται να διατεθούν. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι η διατήρηση και στελέχωση της Γυναικολογικής-Μαιευτικής κλινικής πρέπει να επιδιωχθεί εξίσου πιεστικά και αποφασιστικά με την στελέχωση και στήριξη των υπόλοιπων τμημάτων του νοσοκομείου μας.
 
Στηρίζουμε την Γ/Μ κλινική του νοσοκομείου μας και ζητάμε:
 
Την πλήρη στελέχωσή της με το απαιτούμενο μόνιμο ιατρικό-μαιευτικό-νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να λειτουργεί πλήρως και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής μας
Την άμεση κάλυψη των αναγκών της με επικουρικό προσωπικό έως ότου ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού
Τη διασφάλιση παραμονής του κ. Σωκράτη Μέγκουλα ως επικουρικού γιατρού στο νοσοκομείο μας 
 
Επιτροπή Στήριξης της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας