Κρητική Φοιτητική Καινοτομία - 1ο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο App

9:12 π.μ. - Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019
09:04 π.μ. - Δευ, 01/12/2019
Image: Κρητική Φοιτητική Καινοτομία - 1ο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο App

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, 24 ετών και φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης δημιούργησε την εφαρμογή iHireYou για smartphones

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο και το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει εταιρείες και υποψήφιους εργαζόμενους να βρουν προσωπικό και δουλειά αντίστοιχα, αλλά και να αφυπνίσει τις ικανότητες κάθε νέου. Το iHireYou αναπτύσσεται συνεχώς με την συμπαράσταση του ΤΕΙ Κρήτης.
 
Εν έτη 2018 είναι απαράδεκτος ο τρόπος εύρεσης προσωπικού-εργασίας να λειτουργεί μέσω αγγελίας. Στο iHireYou δεν υπάρχουν καθόλου αγγελίες. Ο υποψήφιος εργαζόμενος δημιουργεί το επαγγελματικό του προφίλ και λαμβάνει προτάσεις από εργοδότες- εταιρείες. Το iHireYou χωρίζεται σε 2 μέρη (Εταιρείες,Εργοδότες - Υποψήφιοι Εργαζόμενοι). Στόχος του iHireYou είναι η άμεση εύρεση εργασίας αλλά και ανάδειξης των prοjects κάθε μέλους.
 
Οι εργοδότες έχουν πρόσβαση στο iHireYou μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ihireyou.gr . Με μία απλή αναζήτηση μπορούν να βρουν άμεσα το προσωπικό που επιθυμούν χωρίς να χάνουν χρόνο. Για παράδειγμα, αν έχω μία εταιρεία και ψάχνω έναν Web Designer, μέσω του iHireYou μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο για την κάλυψη της θέσης χωρίς να προϋποθέτει την δημοσίευση αγγελίας. Ψάχνω, βλέπω το επαγγελματικό προφίλ κάθε χρήστη και επιλέγω τον κατάλληλο. Φυσικά κάθε εργοδότης μπορεί να δει τα Projects κάθε χρήστη έτσι ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα για τις δεξιότητές του αλλά και την προϋπηρεσία του. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Chat, βιντεοκλήσης (σύντομα) και VoIP(σύντομα).
 
Από την άλλη οι υποψήφιοι εργαζόμενοι κατεβάζοντας την εφαρμογή του iHireYou για Smartphones έχουν τις εξής δυνατότητες:
 
-Δημιουργούν εύκολα το επαγγελματικό τους προφίλ, -Αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο αρχείο των εταιρειών, -Οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους άμεσα μέσω του website μας ihireyou.gr , -Αναδεικνύουν τα Project τους και αλληλοεπιδρούν με άλλους χρήστες (Likes,Comments..) -Επικοινωνούν άμεσα με εργοδότες μέσω Chat, -Εγκρίνουν αιτήματα αποστολής βιογραφικού με ένα Swipe, -Λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα θέση εργασίας, - Λαμβάνουν Ειδοποιήσεις για νέα εγγραφή εταιρείας στην περιοχή τους, -Ανακαλύπτουν Projects άλλων χρηστών και -Ακολουθούν συμφοιτητές τους και απόφοιτους-πτυχιούχους της σχολής τους ή άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
 
Μέλος του iHireYou μπορεί να γίνει και κάποιος ο οποίος εργάζεται αλλά επιθυμεί να δικτυωθεί με εταιρείες και άλλα άτομα του αντικειμένου του.
 
Σταδιακά θα προστίθενται νέες δυνατότητες διευκόλυνσης των μελών-χρηστών αλλά και των εταιριών.
 
Το iHireYou αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην Ελλάδα, σύντομα στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι δυνατότητες επέκτασης για ένα τόσο μεγάλο Project είναι τεράστιες.
 
Το iHireYou είναι η νέα μορφή εύρεσης εργασίας δίνοντας την δυνατότητα ανάδειξης του επαγγελματικού προφίλ κάθε χρήστη αλλά και αφύπνισης των ικανοτήτων του.
 
dikaiologitika.gr