Κρήτη: Συγκλονίζει η νέα κατάθεση της 19χρονης που βιάστηκε από δύο άνδρες

11:35 π.μ. - Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019
11:08 π.μ. - Κυρ, 11/35/2019
Image: Κρήτη: Συγκλονίζει η νέα κατάθεση της 19χρονης που βιάστηκε από δύο άνδρες

«Μετά τον βιασμό ήμουν χαμένη»

«Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!». Με αυτήν τη φαρμακερή ατάκα φέρονται να… καληνύχτησαν τη 19χρονη Ισλανδή οι δύο δράστες, οι οποίοι αφού τη βίασαν διαδοχικά, όπως καταγγέλλεται,  μετέτρεψαν τον κόλπο της σε κερματοδέκτη, προκαλώντας της σωματική βλάβη.
 
Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση λόγω ακριβώς των όσων αποτρόπαιων έχουν καταγγελθεί και σίγουρα διαφέρει από άλλες περιπτώσεις καταγγελλόμενων βιασμών στις τουριστικές περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων.
 
Η 19χρονη Ισλανδή φοιτήτρια Κοινωνικών Σπουδών (η οποία διαμένει με τους γονείς της) ταξίδεψε από τη χώρα της στην Κρήτη προκειμένου να βρεθεί εκ νέου ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών Ηρακλείου για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για την υπό διερεύνηση υπόθεση. Η κοπέλα επιμένει με βεβαιότητα στην ενοχή των δύο εμπλεκομένων Γερμανών (αραβικής καταγωγής) 34 και 38 ετών, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι και ζητά την τιμωρία τους, έχοντας δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής δια του δικηγόρου της κ. Γιώργου Καρούτσου. «Δεν έχω κάνει ασφάλεια για βιασμό στην πατρίδα μου (προφανώς ερωτάται σχετικά) και θέλω οι κατηγορούμενοι να πάνε φυλακή» υποστηρίζει στην κατάθεση που έδωσε.
 
Από τη γυναικολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η 19χρονη βρέθηκαν στα γεννητικά της όργανα δύο κέρματα και ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. 
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και με βάση την κατάθεση της καταγγέλλουσας,  οι δράστες, θέλοντας να διακωμωδήσουν την κατάσταση,  έβαζαν κέρματα στον κόλπο της, με κινήσεις εσωτερικά και εξωτερικά αυτού, σαν κερματοδέκτη για την έναρξη της πράξης τους.
 
«Μετά τον βιασμό ήμουν χαμένη…»
 
«Είμαι 100% σίγουρη και για τους δύο. Στο στενάκι που σας περιέγραψα με βίασε πρώτα ο πιο ψηλός με τα σκούρα χαρακτηριστικά και το μούσι και ο άλλος, ο πιο κοντός, με κρατούσε από τους ώμους για να μην φέρω αντίσταση. Έπειτα με ακούμπησαν κάτω και με βίασε ο δεύτερος ενώ με κράταγε ο πιο ψηλός. Προσπαθούσα να αντισταθώ αλλά δεν φώναξα καθ’ όλη τη διάρκεια γιατί ήμουν σε σοκ. Ο πιο ψηλός έβαλε στον κόλπο μου τα χρήματα. Όταν τελείωσαν, ο ψηλός μου είπε στα αγγλικά: «ευχαριστώ για το χρόνο σου». Ο ψηλότερος έμοιαζε να έχει ηγετική δράση. Ο ίδιος ψηλός πριν από δύο ημέρες προσπάθησε να με φιλήσει παρά τη θέληση μου στο μπαρ. Όταν έφυγα μετά τον βιασμό ένιωθα χαμένη. Δεν φορούσα ρολόι. Είχα μαζί μου τηλέφωνο αλλά ήταν κλειστό γιατί δεν είχα μπαταρία. Ήμουν στη μέση του πουθενά. Προσπαθούσα να βρω το ξενοδοχείο μου αλλά δεν το βρήκα.
 
Μπήκα σε ένα άλλο ξενοδοχείο όπου εκεί καταλάβαινα ότι κάτι υπήρχε στον κόλπο μου και πονούσα. Από το ξενοδοχείο κάλεσαν ταξί και με πήγαν στο νοσοκομείο.
 
Τους είπα τι έγινε και ενημέρωσαν το ξενοδοχείο μου» περιγράφει στην κατάθεσή της η κοπέλα.
 
Να σημειωθεί ότι οι δύο προφυλακισμένοι στις φυλακές της Τρίπολης Γερμανοί επιμένουν στην αθωότητά τους και ήδη έχουν κάνει διαδικασίες με τις οποίες ζητούν την άρση και αντικατάσταση της κράτησής τους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι αιτήσεις αυτές έχουν απορριφθεί από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.
 
Εφημερίδα «Πατρίς»