Κρήτη: Στα 3,10 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου για πρώτη φορά μετά από καιρό

10:27 π.μ. - Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018
10:09 π.μ. - Παρ, 07/27/2018
Image: Κρήτη: Στα 3,10 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου για πρώτη φορά μετά από καιρό

Καλά τα νέα για τους παραγωγούς, καθώς για πρώτη φορά μετά από καιρό το λάδι στην Κρήτη πέρασε ξανά το φράγμα των 3 ευρώ!

Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου μέσα από διαγωνισμό που έκανε στις 6 Ιουλίου κατάφερε να πουλήσει λάδι, ποσότητας 125 τόνους, προς 3.10 ευρώ το κιλό.  
 
Μιλάμε για μια καλή συμφωνία με βάση τα δεδομένα της εποχής. Την ίδια ώρα oι αγρότες και στην Κρήτη βλέπουν πως μετά από μακρά περίοδο καθοδική πορεία στην τιμή του λαδιού και τα μηνυματα από την αγορά είναι θετικά, αλλά τέτοια που να τους οδηγήσουν πέρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει!
 
Συγκεκριμένα διαφαίνεται και πάλι μια μικρή κινητικότητα στην αγορά ελαιολάδου και στην Κρήτη. Είναι μια μικρή αλλά ελπιδοφόρα άνοδος, η οποία γεμίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία τους παραγωγούς, που όμως περιμένουν ακόμη καλύτερες μέρες, τη στιγμή που ουκ ολίγοι ελαιοπαραγωγοί είναι σε δεινή θέση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί μας η τιμή φτάνει κατα μέσο ορο στα 2.80 ευρώ το κιλό, κάτι που δεν ικανοποιεί τους ελαιοπαραγωγούς. Ετσι οι περισσότεροι αποφασισαν και έχουν κρατήσει το λάδι απούλητο. Κινήθηκαν μικρές μόνο ποσότητες, τις οποίες κάποιοι έδωσαν εξ' ανάγκης. 
 
«Κανείς δε έδωσε και συνεχίζει να μη δίνει λάδι. Οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής», αναφέρει το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, συμπληρώνοντας όμως ότι υπαρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα
 
 
ekriti.gr