Κρήτη: «Βόμβα» για τις ευθύνες που κόστισαν τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων

10:24 π.μ. - Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019
10:02 π.μ. - Τρί, 19/24/2019
Image: Κρήτη: «Βόμβα» για τις ευθύνες που κόστισαν τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων

Τέσσερις νεκροί και καμία παραίτηση, καμία ανάληψη ευθύνης, καμία παρέμβαση εισαγγελέα - Το «έργο» το βλέπουμε κάθε φορά που συμβαίνει μία τραγωδία

Με μία ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης κάνει αυτοκριτική με φόντο τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων στον Γεροπόταμο. Ζητώντας "συγγνώμη" από τα θύματα και τις οικογένειές τους.
Ο κ. Λεονταράκης, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, κάνοντας λόγο για αμέλεια, λάθη και παραλείψεις, που κόστισαν τη ζωή των τεσσάρων ανθρώπων.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο αλαλούμ που επικρατεί με τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών, κάθε φορά που προκύπτει ένα τραγικό γεγονός σαν το προχθεσινό.
Η δρόμος ανήκει στον Δήμο, όπως και η σήμανση, ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
"Δεν υπήρχε σήμανση στο σημείο, είπε ο αντιπεριφερειάρχης προσθέτοντας ότι ο δρόμος έπρεπε να είχε κλείσει, από τη στιγμή, που το ποτάμι είχε φουσκώσει.
Πρόκειται για μία "ιρλανδική διάβαση" όπως αναφέρεται στην ορολογία της Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή το ποτάμι κόβει κάθετα τον δρόμο.
"Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες, είπε ο κ. Λεονταράκης, όμως κάτι πρέπει να γίνει. Χάθηκαν τέσσερις άνθρωποι.
Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης δήλωσε ότι στο σημείο όπου παρασύρθηκε το αυτοκίνητο, πρέπει να χτιστεί γέφυρα, μάλιστα η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, ωστόσο το έργο καθυστερεί.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το GPS από το κέντρο διασκέδασης στην Πόμπια, από όπου έφυγε η οικογένεια αργά το βράδυ του Σαββάτου, δείχνει ως πιο σύντομη διαδρομή τη μοιραία, που ακολούθησε το αυτοκίνητο και κατέληξε στα ορμητικά νερά του ποταμού.
 
Η ανάρτηση το κ. Λεονταράκη στο Facebook:
 
"Με αφορμή τον τραγικό και άδικο χαμό των τεσσάρων συνανθρώπων μας.
Ως Αιρετοί, ο καθένας στο βαθμό ευθύνης που του αναλογεί,από όποιον βαθμό της Αυτοδιοίκησης υπηρετεί.
Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ από τα θύματα και τις οικογένειες αυτών.
Όχι απλά στα λόγια αλλά με πράξεις και έργα πρόληψης.
Κράτος και φορείς της Αυτοδιοίκησης από κοινού,άμεσα να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Να αναλογιστούμε την ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη.
Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις.
Ας είναι τα τελευταία θύματα λαθών και παραλείψεων".
 
 
ekriti.gr