Κρήτη: Αθώος επιχειρηματίας έμεινε 5 χρόνια στη φυλακή και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο

7:00 μ.μ. - Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Τετ, 28/00/2018
Image: Κρήτη: Αθώος επιχειρηματίας έμεινε 5 χρόνια στη φυλακή και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο

Ο επιχειρηματίας που βρέθηκε στην φυλακή υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως ήταν αθώος. Η δικαίωση για τον ίδιο ήρθε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 
Ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και καλός οικογενειάρχης. Η ζωή του ανατράπηκε από τη μία στιγμή στην άλλη όταν ξαφνικά βρέθηκε εμπλεκόμενος σε υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση.
 
Καταδικάστηκε για διαμεσολάβηση σε διακίνηση ναρκωτικών. Η πίστη του για πλήρη απαλλαγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο διαψεύστηκε. Βρέθηκε στην φυλακή σε κατάσταση σοκ, αφήνοντας πίσω γυναίκα, παιδιά, δουλειά. Κανείς δεν άκουσε την φωνή της αθωότητας του.
 
Εξάντλησε κάθε ένδικο μέσο για μία δίκαιη δίκη. Δύο φορές ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης του για επανάληψη της δίκης.
 
Κατέρρευσε ψυχολογικά, οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν και ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί ακόμα και στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Και τότε, στο σκοτάδι της φυλακής, βρήκε ένα φως ελπίδας. Με την βοήθεια συγκρατούμενου του πήρε την απόφαση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Μία διαδικασία χρονοβόρα και επίπονη αλλά μονόδρομος. Και τελικά δικαιώθηκε αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρέωσε την Ελληνική Δικαιοσύνη να επανεξετάσει την υπόθεση και τελικά αθωώθηκε. Ο ίδιος έμεινε στην φυλακή σχεδόν 5,5 χρόνια.
 
Ο κρητικός της ιστορίας μας επιδεικνύει απίστευτο σθένος καθώς ακόμα και σήμερα παλεύει για την πλήρη δικαίωση του, διεκδικώντας από το Ελληνικό κράτος αξιοπρεπή αποζημίωση για όσα του στέρησε με τον άδικο εγκλεισμό του. Αρχικώς του επιδικάστηκε ένα ποσό της τάξης των ….19.350 ευρώ, ψίχουλα δηλαδή, όμως εκείνος δεν το έβαλε κάτω. 
Εξακολουθεί να παλεύει για την δικαίωση του καθώς καταστράφηκε σε όλα τα επίπεδα.
 
Από εκεί που ήταν ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, σήμερα είναι «πνιγμένος» από τα χρέη που «έτρεχαν» όσο ήταν στην φυλακή χωρίς δική του υπαιτιότητα. Οφειλές διογκώθηκαν ενώ εμπορεύματα μεγάλης αξίας πετάχτηκαν ή χάλασαν. Αγωνίζεται ταυτόχρονα να ρυθμίσει τις οφειλές του και να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη.
 
Πηγή: cretalive.gr