Κρήτη: Άφησε την τελευταία του πνοή το 6 μηνών αγγελούδι που υπέστη ανακοπή

12:25 π.μ. - Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018
12:12 π.μ. - Πέμ, 27/25/2018
Image: Κρήτη: Άφησε την τελευταία του πνοή το 6 μηνών αγγελούδι που υπέστη ανακοπή

Aσύλληπτη τραγωδία στην Κρήτη που για μια ακόμη φορά πενθεί το χαμό ενός μωρού

Μετά από το θάνατο του βρέφους 11 μηνών που πριν από λίγες μέρες πέθανε από κατάποση ξένου σώματος στον Κόκκινο Πύργο, «έσβησε» και το 6 μηνών βρέφους που υπέστη ανακοπή την επομένη των Χριστουγέννων και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
 
Οι γιατροί στο Βενιζέλειο όπου μεταφέρθηκε πρώτα με ενδείξεις ανακοπής και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, έκαναν τιτάνιες προσπάθειες για το μωρό και αρχικά η επαναφορά της καρδιάς σε λειτουργία σκόρπισε ελπίδα.
Δυστυχώς όμως αν και αγωνίστηκε, το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε αφήνοντας πίσω του γονείς βυθισμένους σε έναν αβάσταχτο πόνο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «το βρέφος κατέληξε περίπου στις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης. Οι γιατροί ακολούθησαν όλα τα πρωτόκολλα και τις προσπάθειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Απαντήσεις για την αιτία θανάτου θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση».
 
Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην Κρήτη επισκιάστηκε από το δυσάρεστο νέο ενώ απαρηγόρητοι είναι οι γονείς του βρέφους που δεν πρόλαβαν να το δουν να μεγαλώνει…
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της επομένης των Χριστουγέννων, ενώ τραγική πτυχή αποτελεί το γεγονός ότι το μωράκι εντοπίστηκε να μην αναπνέει από τους ίδιους του τους γονείς.
 
 
neakriti.gr