Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τη Σητεία

10:19 π.μ. - Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Τρί, 19/19/2021
Image: Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τη Σητεία

Rapid tests σήμερα στο Παλαίκαστρο – Ο Αντιδήμαρχος Π.Π. Γ.Αϊλαμάκης στον Ηχώ 99,8

Rapid tests πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη στο Παλαίκαστρο ώστε να εξεταστεί πως εξελίσσεται η κατάσταση και εάν υπάρχει περαιτέρω διασπορά μετά τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί προ καιρού θέτοντας την περιοχή σε τοπικό lockdown. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γ.Αϊλαμάκη τεστ θα γίνουν στο περιβάλλον των προσώπων που βρέθηκαν θετικά και δειγματοληπτικά σε κατοίκους σύμφωνα με τις οδηγίες. Ως προς τα αποτελέσματα του ιικού φορτίου των λυμάτων παραμένουν στο ίδιο σημείο με τον αρχικό έλεγχο και ευελπιστούν ότι σε έναν επόμενο, θα υπάρχει μείωση.

Στη Σητεία ένα τμήμα σχολείου είναι κλειστό μετά το ένα θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα κάνουν σήμερα τεστ. Ένα ακόμα θετικό κρούσμα βρέθηκε στο Χαμέζι. Ο κ. Αϊλαμάκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Νοσοκομείο Σητείας που διαθέτει 24 κρεβάτια στην κλινική covid, ώστε να παρέχονται αξιόλογες υπηρεσίες στους ασθενείς με κορωνοιό και όχι μόνο.

Κλείνοντας σημείωσε ότι αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ καθώς θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα για το εάν υπάρχει διασπορά. Ευελπιστούν ότι όλα θα πάνε καλά και θα αρθεί το τοπικό lockdown. Απαιτείται σε κάθε περίπτωση , σύνεση και τήρηση των μέτρων ώστε να επανέλθουν σιγά σιγά στην κανονικότητα, σημείωσε ο αντιδήμαρχος.