Κρήτη: Στη φυλακή ο παππούς και αναστολή στη γιαγιά για τις ερωτικές περιπτύξεις και την ασέλγεια στην εγγονή

9:54 π.μ. - Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022
09:11 π.μ. - Πέμ, 17/54/2022
Image: Κρήτη: Στη φυλακή ο παππούς και αναστολή στη γιαγιά για τις ερωτικές περιπτύξεις και την ασέλγεια στην εγγονή

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω ανηλικότητας του θύματος το οποίο δέχτηκε ασέλγεια από τους γονείς της μητέρας του οι οποίοι προχωρούσαν σε ερωτικές συνευρέσεις μπροστά στο παιδί και το έβαζαν και στο ερωτικό "παιχνίδι"

Ένοχος όπως πρωτόδικα κρίθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο 55χρονος Κρητικός, ο οποίος δικαζόταν –σε δεύτερο βαθμό- καθώς φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης εγγονής του ηλικίας 3-4 ετών, πριν από αρκετά χρόνια, στο Ηράκλειο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης όπου εκδικάστηκε σήμερα η φρικιαστική υπόθεση, έκρινε ένοχο τον 55χρονο παππού για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα: Κάθειρξη 10 ετών.

Στο μεταξύ, ένοχη όπως πρωτόδικα κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και η σύζυγος του 55χρονου και γιαγιά του παιδιού.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στην αποπλάνηση ανηλίκου και της επιβλήθηκε –όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα- ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Έτσι, ο 55χρονος άνδρας παραμένει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας του θύματος.

  • Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Τον Δεκέμβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ένοχο τον 55χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Ένοχη κρίθηκε και η σύζυγός του για συνέργεια στην εν λόγω αποπλάνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 55χρονος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της εγγονούλας του πριν από περίπου 10 χρόνια, όσο η μικρή ήταν ηλικίας 3-4 ετών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ωστόσο, η γιαγιά της μικρής αποδεχόταν τον σύζυγό της να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του μέσω των ασελγών πράξεων τις οποίες φέρεται να έκανε.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, πολλές από τις εν λόγω ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της γιαγιάς της, αλλά και κατά τη διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων της ίδιας με τον 55χρονο!

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Νεάπολη Λασιθίου, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο. Ωστόσο, χορηγήθηκε ελαφρυντικό στη σύζυγό του.

Τελικά, ο 55χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία ανεστάλη για τρία χρόνια.

neakriti.gr