Κρήτη: Νέα απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

11:02 π.μ. - Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τετ, 24/02/2023
Image: Κρήτη: Νέα απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

Οι υπηρεσίες καλούν τους πολίτες να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο όνομα του αποστολέα ή στο link που έχει σταλεί καθώς, μέσω αυτού, είναι ένας εύκολος τρόπος να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για απάτη και να προχωρούν σε διαγραφή του μηνύματος

Με χιονοστιβάδα μοιάζουν πλέον οι απάτες καθώς νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο με παρολίγον θύμα έναν συμπολίτη μας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης στο Cretalive, «το μήνυμα στάλθηκε στο viber αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία για δήθεν επιστροφή χρημάτων ((powerpass…!!) από τη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι!».

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές καθώς και άλλοι Ηρακλειώτες φέρεται να έχουν λάβει παρόμοιο μήνυμα από επιτήδειους απατεώνες που χρησιμοποιούν την επωνυμία του ΔΕΔΔΗΕ προς όφελος τους.

hxonews

Το ανησυχητικό φαινόμενο τείνει να λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας αφού, μόλις την περασμένη εβδομάδα, 12.000 ευρώ έκαναν “φτερά” από το λογαριασμό επιχειρηματία της πόλης μας και στο “όνομα” μάλιστα της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι επιτήδειοι εφευρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους για να κλέψουν τις οικονομίες μιας ζωής από τον προσωπικό μας τραπεζικό λογαριασμό. Έχουν φθάσει να επικαλούνται πασίγνωστες επωνυμίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και με πρόσχημα τη δήθεν λήξη συνδρομής ή το μπλοκάρισμα του λογαριασμού μας ζητούν να βάλουμε στο λινκ που στέλνουν τους τραπεζικούς κωδικούς μας. Έτσι σε ελάχιστα λεπτά της ώρα εκείνοι έχουν στην κατοχή τους τα πιο ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα με τα χρήματά μας να γίνονται… καπνός.

Οι υπηρεσίες καλούν τους πολίτες να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο όνομα του αποστολέα ή στο link που έχει σταλεί καθώς, μέσω αυτού, είναι ένας εύκολος τρόπος να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για απάτη και να προχωρούν σε διαγραφή του μηνύματος.

anatolh.com