Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας - Απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω συγχώνευσης τμημάτων

11:16 π.μ. - Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021
11:10 π.μ. - Πέμ, 14/16/2021
Image: Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας - Απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω συγχώνευσης τμημάτων

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο σχολείο με τον προϊστάμενο β/βαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου Θ. Κατσαγκόλη

Απέχουν από τα μαθήματά τους μαθητές στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας που διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση τμημάτων και την ύπαρξη 27 και 28 μαθητών σε μια αίθουσα. Εκπρόσωποι μαθητών βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ 99,8 μεταφέροντας τους λόγους για τους οποίους απέχουν, τονίζοντας ότι δυο χρόνια τώρα συνεχώς γίνεται λόγος για τήρηση μέτρων και αποστάσεων λόγω της πανδημίας. Πως τηρούνται τα μέτρα αυτά σε μια αίθουσα με 27 παιδιά; Αυτό είναι αντιφατικό. Επιπλέον εάν παρουσιαστούν κρούσματα, για να κλείσει το τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν το 50% συν 1% που σημαίνει ότι θα πρέπει περίπου 15 παιδιά να κολλήσουν κορωνοϊό για να κλείσει το τμήμα. Αυτές οι συνθήκες δεν βοηθούν ούτε τα παιδιά, ούτε την εκπαιδευτική διαδικασία, τόνισαν οι μαθητές.

Τις θέσεις των παιδιών άκουσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης, ο οποίος τόνισε ότι ως διεύθυνση κάνουν το καλύτερο δυνατό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των όσων προβλέπονται από το Υπουργείο. Εξήγησε ότι η συγχώνευση αφορά ένα τμήμα στο Β΄τάξη του 2ου Λυκείου. Το πρόβλημα προέκυψε από τις μετεγγραφές και τις εκπρόθεσμες εγγραφές. Ήταν γνωστό εξ αρχής ότι υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο και έγινε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση όμως τελικά δεν κατέστη αυτό εφικτό, σημείωσε . Πρόσθεσε ότι για αύριο Παρασκευή έχει ήδη προγραμματιστεί επίσκεψή του στο σχολείο προκειμένου να συναντήσει τη Διεύθυνση τους καθηγητές και τους μαθητές και να τους ενημερώσει.

Στο στούντιο βρέθηκαν οι μαθητές: Μαριάννα Καραλάκη, Κοϊνάκη Καλλιόπη, Γκότση Ευθυμία και Ιωσήφ Βιτάλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκε ο κ. Μιχάλης Μαχαιράς, γονέας παιδιού στο συγκεκριμένο σχολείο, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση των παιδιών τονίζοντας ότι είναι δίπλα τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων είχε προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση:

Την 11η Οκτωβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα, συνήλθε η Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα της συγχώνευσης τμημάτων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας και ζητάμε την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων της Β’ Λυκείου του σχολείου μας.

Η δημιουργία τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών (27-28 μαθητές ανά τμήμα) επιφέρει τη δραστική υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, αναστατώνει και διαταράσσει το κλίμα ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής κοινότητας και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις οδηγίες της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θα στηρίξουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην προσπάθεια για τη μη εφαρμογή της απόφασης και καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας, την ΕΛΜΕ Λασιθίου και κάθε ευαισθητοποιημένο συλλογικό φορέα να συνταχθεί μαζί μας και να υποστηρίξει το αίτημά μας για διατήρηση των τμημάτων ως έχουν σήμερα.

Τέλος καλούμε τα μέλη μας σε νέα τακτική γενική συνέλευση τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 προκειμένου :

-Nα καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας αναφορικά με τα παραπάνω

-Να πραγματοποιηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου μας

-Να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.