Κούβελας: Ενδημική νόσος ο κορωνοϊός - Τι είπε για την «Πνοή Δημοκρατίας»

11:04 π.μ. - Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Δευ, 20/04/2022
Image: Κούβελας: Ενδημική νόσος ο κορωνοϊός - Τι είπε για την «Πνοή Δημοκρατίας»

Αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το πως εξελίσσεται μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ κ. Δημήτρης Κούβελας, πρόεδρος του κόμματος «Πνοή Δημοκρατίας»

Όπως είπε εξ αρχής ήταν αντίθετος στην πρακτική που ακολουθήθηκε από τη χώρα μας και άλλες χώρες όσον αφορά στη διαχείριση του κορωνοϊού. Εκείνο που ο ίδιος προέτασσε ήταν η στήριξη και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κάτι που δεν έγινε. Τα δε εμβόλια προέκυψαν πολύ γρήγορα για αυτό αδειοδοτήθηκαν για ορισμένο χρόνο. Γενικότερα δηλαδή δεν υπήρχε καλή και επιστημονική αντίληψη για το πως έπρεπε να γίνει η διαχείριση. Ενώ ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν η αναγκαιότητα για Φαρμακοεπαγρύπνηση, να καταγράφονται δηλαδή τα πάντα γύρω από τη χρήση του όποιου σκευάσματος κάτι που επίσης δεν έγινε, υποστήριξε .

Μίλησε για παράνομα πρωτόκολλα και παράνομη χρήση φαρμάκων στη μάχη με τον κορωνοϊό χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια ως ψευδή τη δήλωση Τσιόδρα για 15.000 επιπλέον θανάτους εάν δεν υπήρχε το εμβόλιο. Είπε ακόμη ότι η έξαρση ασθενειών όπως η ευλογιά των πιθήκων είναι περισσότερο «επιδημίας της πληροφορίας» αφού υπήρχαν και δεν γινόταν καμία αναφορά , όπως πχ και με την ελονοσία για την οποία δεν γίνεται λόγος αλλά χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Είναι μια μεθοδευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης κόσμου, είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε σε άλλο σημείο ότι ο κορωνοϊός είναι πλέον μια ενδημική νόσος όπως το απλό κρυολόγημα, θα έχουμε κάποιους θανάτους αλλά θα πρέπει να παύσει ο συναγερμός.

Κλείνοντας ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να δημιουργήσει και ηγηθεί του κόμματος «Πνοή Δημοκρατίας» και το πώς συνδέονται ιατρική και πολιτική σημειώνοντας ότι ένας γιατρός δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη υπόσχεται να υπηρετεί τον κόσμο και τον πολίτη και όχι το συμφέρον κάποιου. Να συμπεριφέρονται δηλαδή επ ωφελεία του πολίτη. Με βάση την αρχή αυτή λοιπόν θα πορευτούν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από την Κρήτη που στηρίζουν το κόμμα το οποίο άμεσα θα αναπτύξει και θα κάνει γνωστές τις θέσεις του.