Κοτσιφάκη: Οι πολίτες πληρώνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

11:41 π.μ. - Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Δευ, 18/41/2020
Image: Κοτσιφάκη: Οι πολίτες πληρώνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ιεράπετρας «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Ηχώ 99,8

Τις θέσεις της για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ιεράπετρας εκφράζει σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιεράπετρας κα Μαρία Κοτσιφάκη

Καταρχάς αναφέρεται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Επισκοπή λέγοντας πως η επένδυση γίνεται σε έναν αρχαιολογικό χώρο. Αντί να αξιοποιήσουμε τον θησαυρό μας και τα αρχαιολογικά ευρήματα έχουμε την τάση να θάβουμε τα μνημεία, την ιστορία μας. Αυτά τα στοιχεία που θα μπορούσαμε να προβάλουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας. Όλα αυτά για χάρη της τεχνολογίας και όχι μόνο. Με την επένδυση αυτή καταστρέφονται αγροτικές περιουσίες, η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, η κτηνοτροφία, . Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί ένα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο. Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, όποιος θέλει, κάνει ανεμογεννήτριες όπου θέλει. Η ενέργεια είναι ένα αγαθό που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν ή σε οικονομική τιμή στους πολίτες, σημείωσε, τονίζοντας ότι τελικά τίθεται το ερώτημα ποια είναι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πολύμορφη επίθεση που δέχεται ο χώρος της παιδείας με την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία κάτι που είναι απαράδεκτο. Πλήγμα και για τα ειδικά σχολεία του Λασιθίου μεταξύ αυτών και της Ιεράπετρας με ειδικότητες πχ ψυχολόγος να μεταφέρονται στην κεντρική υπηρεσία στον Άγιο Νικόλαο χωρίς απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου αλλά με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή.

Τέλος έθεσε τον προβληματισμό της σχετικά το Γηροκομείο Ιεράπετρας καθώσ περνά ο χρόνος που είχε δοθεί από την αντιπεριφέρεια για το κλείσιμο της λειτουργίας της δομής σημειώνοντας η κα Κοτσιφάκη ότι αν και το ζήτησαν, δεν έγινε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.