Κοτανίδου: Στην Ελλάδα το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα έρθει Νοέμβριο προς Δεκέμβριο

11:35 π.μ. - Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Πέμ, 09/35/2020
Image: Κοτανίδου: Στην Ελλάδα το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα έρθει Νοέμβριο προς Δεκέμβριο

Αισιοδοξία για το εμβόλιο

Την εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα έρθει Νοέμβριο προς Δεκέμβριο στην Ελλάδα «γιατί τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους» έκανε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας.

«Έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω ώστε να μην συνωστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις» ανέφερε μιλώντας στον Θέμα 104,6 fm η κ. Κοτανίδου.

Για τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που δημιουργείται, η κυρία Κοτανίδου κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και με φίλους ή την παρέα σας. «Κρατείστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο».

Όσον αφορά το εμβόλιο εκτίμησε ότι θα το έχουμε «το αργότερο στις αρχές του 2021», δίνοντας μεγάλη πιθανότητα «να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν μεταλλάξεις του κορονοϊού «όμως δεν είναι τέτοιες που να έχουν επηρεάσει την μολυσματικότητα του ιού».

Η καθηγήτρια χαρακτήρισε «ελεγχόμενη την κατάσταση στην Ελλάδα ενώ, αντίθετα, είναι πολύ άσχημα τα πράγματα παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται στο ότι όλος ο κόσμος έχει σταματήσει να κρατάει αποστάσεις και έχει γενικώς χαλαρώσει γι' αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε πιο αυστηρούς τους κανόνες στην Ελλάδα».

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το ποσοστό όσων έχουν πάρει εξιτήριο μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ. «Έχουμε συνολική θνητότητα που δεν ξεπερνάει πολύ το 35% που είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Αυτοί που καταλήγουν είναι συνήθως ασθενείς με μεγάλες ηλικίες και σημαντικά προβλήματα υγείας. Θα παρακολουθούμε για ένα χρόνο όσους παίρνουν εξιτήριο».

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, παρατήρησε ότι «η αντίδραση μας είναι γρήγορη γιατί είδατε ότι μπορούμε μέσα σε 24 ώρες να κλείσουμε τα σύνορα με μια χώρα».

dikaiologitika.gr