Κορωνοϊός - Τραγωδία στη Γαλλία: 292 νέοι θάνατοι - 2.606 οι νεκροί μόνο μέσα στα νοσοκομεία!

9:26 μ.μ. - Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
09:03 μ.μ. - Κυρ, 29/26/2020
Image: Κορωνοϊός - Τραγωδία στη Γαλλία: 292 νέοι θάνατοι - 2.606 οι νεκροί μόνο μέσα στα νοσοκομεία!

Οι Αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους από τον κορωνοίό σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι άλλοι 292 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με χθες. Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι στη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες.

Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.

Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί. Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν. Ο 75χρονος Πατρίκ είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος πολιτικός που απεβίωσε από επιπλοκές του Covid- 19. O ίδιος είχε ανακοινώσει στις 26 Μαρτίου ότι είχε χτυπηθεί από την επιδημία, στον λογαριασμό του στο Twitter. Νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική και, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο πρώην υπουργός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter, ο Ντεβεντζιάν ευχαριστούσε το ιατρικό προσωπικό σαν να ένιωθε ότι έρχεται το τέλος: «Έχω χτυπηθεί από την επιδημία... Είμαι κουρασμένος, αλλά έχω σταθεροποιηθεί με την βοήθειά τους, ανεβαίνω την ανηφόρα και τους απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεχή προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς», έγραψε την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Πηγή Πρώτο Θέμα