Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα εισαγόμενα κρούσματα – Σαρωτικές επιθεωρήσεις Χαρδαλιά στα αεροδρόμια

11:17 π.μ. - Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Σάβ, 27/17/2020
Image: Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα εισαγόμενα κρούσματα – Σαρωτικές επιθεωρήσεις Χαρδαλιά στα αεροδρόμια

Την ίδια στιγμή όμως έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές για τα εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφηκαν την Παρασκευή

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, καθώς από πρώτη Ιουλίου και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα μπορούν να δέχονται πτήσεις εξωτερικού. Την ίδια στιγμή όμως έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές για τα εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφηκαν την Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισκέπτεται αυτές τις μέρες τα 18 αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, προκειμένου να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

Σήμερα, ο κ. Χαρδαλιά βρέθηκε στα Κύθηρα, θα επισκεφτεί τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Γα όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Την ίδια στιγμή, τα εισαγόμενα κρούσματα στην Ελλάδα που ανακοινώνονται καθημερινά δημιουργούν έντονη ανησυχία και στην Ελλάδα, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει νέος συναγερμός.

Στα 22 τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 22 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3343, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Μεταξύ των 22 νέων κρουσμάτων βρίσκονται και τέσσερα από την περιοχή της Καστοριάς. Μετά την ανακοίνωση ενός νέου κρούσματος στην περιοχή χθες τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την περιοχή σήμερα προέρχονται από ιχνηλάτηση των επαφών της 44χρονης γυναίκας.

Τα 745 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.861 (55,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από τα θύματα συνολικά, 61 (31,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

in.gr