Κορωνοϊός: Στη μάχη κατά της πανδημίας από σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές

8:17 π.μ. - Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Πέμ, 11/17/2021
Image: Κορωνοϊός: Στη μάχη κατά της πανδημίας από σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές

Ένα μέσο νοσοκομείο με 200 κλίνες γεμίζει καθημερινά με ασθενείς κορωνοϊού

Από σήμερα, το ΕΣΥ ενισχύεται από δύο ιδιωτικές κλινικές που θα λαμβάνουν περιστατικά με κοροναϊό. Στη μάχη κατά της πανδημίας ρίχνεται το ΛΗΤΩ και το Ιατρικό Περιστερίου που τέθηκαν στην διάθεση του υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Να τονιστεί πως από χθες εντάχθηκαν στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο covid περιστατικά από χθες.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), μέλη του οποίου αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε για μια ακόμη φορά «παρών» στη διαχείριση της επιδημίας, καθώς μετά την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο επιδημικό κύμα τον περασμένο Νοέμβριο, πλέον συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας στην Αττική.

Στο λεκανοπέδιο σήμερα τα νοσοκομεία μέλη του ΣΕΚ διαθέτουν περί τις 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά, με τη συνεισφορά ωστόσο των δύο μεγάλων Ομίλων, Ιατρικό Αθηνών και HHG να είναι σημαντική για το ΕΣΥ αλλά ετεροβαρής στο σύνολο των μελών του Συνδέσμου – 32 κλίνες ΜΕΘ παραχώρησε ο Όμιλος HHG, 20 το Ιατρικό και 16 το «Ερρίκος Ντυνάν» το οποίο παραχωρήθηκε εξ ολοκλήρου.

Παράλληλα, άλλες 222 κλίνες έχουν διατεθεί για τη νοσηλεία non covid περιστατικών στην Αττική, με τη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών να θεωρείται ουσιαστική για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά όχι αντιπροσωπευτική της δυναμικότητάς τους και του μεγέθους τους σε κάποιες περιπτώσεις – πηγές του συστήματος υγείας αναφέρουν ενδεικτικά μεγάλη μαιευτική-γυναικολογική-παιδιατρική κλινική της Αττικής θεωρώντας ότι δεν εξάντλησε το περιθώριο που είχε να παραχωρήσει κλίνες στην παρούσα φάση.

in.gr