Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα

8:59 μ.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
08:03 μ.μ. - Τρί, 31/59/2020
Image: Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα

Σε καραντίνα στον Πειραιά παραμένει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, από τους 383 επιβαίνοντες, θετικοί βγήκαν οι 20.

Το εν λόγω πλοίο μετέφερε Τούρκους, στην πλειονότητά τους, τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ της Ισπανίας. Οι εργάτες θα συμμετείχαν σε εργασίες ανακατασκευής άλλου κρουαζιερόπλοιου, ωστόσο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ισπανία, οι εργασίες αναβλήθηκαν και το πλοίο επέστρεφε στη βάση του.

Στο πλοίο είναι και 36 Έλληνες.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, δεν του επετράπη από την Τουρκία να δέσει και έτσι έπλευσε προς τον Πειραιά.

Ωστόσο, και εκεί δεν του επετράπη να δέσει.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενο από δυο γιατρούς και δυο νοσηλευτές μετέβη στο πλοίο προκειμένου να γίνει έλεγχος στο πλήρωμα.

Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.

Οι έως τώρα πληροφορίες, ανέφεραν πως θετικός στον ιό διαγνώστηκε ένας 72χρονος ναυτεργάτης ελβετικής εθνικότητας, ο οποίος εργαζόταν στο πλοίο, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ.

Το πλοίο παραμένει στη ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά. Για τα προβλήματα τροφοδοσίας που αντιμετώπιζε το πλοίο τις προηγούμενες ημέρες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπιστούν, πιθανώς και εντός της ημέρας.

Αναφορικά με τα ύποπτα κρούσματα στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» και αφορούσαν δύο Έλληνες ναυτεργάτες, τα αποτελέσματα από το Λαϊκό νοσοκομείο που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.

Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται σε διάφορα πλοία με κρούσματα τόνισε για άλλη την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των ναυτεργατών και για το σκοπό αυτό να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

Πηγή cNN