Κορωνοϊός: Ολοταχώς για διπλή μάσκα σε super market και Μέσα Μεταφοράς

7:24 π.μ. - Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Δευ, 15/24/2021
Image: Κορωνοϊός: Ολοταχώς για διπλή μάσκα σε super market και Μέσα Μεταφοράς

Πολύς ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τη χρήση της υφασμάτινης μάσκας και της αποτελεσματικότητάς της, σε ό,τι αφορά στην προφύλαξη που προσφέρει από τα επικίνδυνα σταγονίδια του κορωνοϊού

Η επιστημονική κοινότητα αναφέρει ότι είναι επαρκής, όμως είναι πολλοί αυτοί που συστήνουν τη διπλή μάσκα για ακόμα μεγαλύτερη προφύλαξη. Ετσι, και η ελληνική επιτροπή των λοιμωξιολόγων προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε σύσταση για τη χρήσης διπλής μάσκας κυρίως σε κλειστούς χώρους και σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων» είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος . Ο καθηγητής τόνισε εξάλλου πως: «σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι θα πάμε σε μια καλή ύφεση τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου μήνα (σ.σ.: ύστερα από την επιβολή του lockdown και των νέων μέτρων), με δεδομένο ότι αρχίζει και εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός, υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις στην εμβολιαστική κάλυψη, οι οποίες θα έρθουνε σιγά σιγά και θα αυξηθούν οι πλατφόρμες» και πρόσθεσε πως: «Ο στόχος μας είναι να πάμε να πάμε στην απόκτηση σημαντικού βαθμού ανοσίας στις δύσκολες ομάδες που έχουμε, ούτως ώστε να ελαττώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας».

«Είναι δύσκολη η εποχή, είναι δύσκολος ο χειμώνας, οι συνθήκες ευνοούν τον ιό και την διασπορά του, θα μπούμε σε κλειστούς χώρους λόγω του κρύου, εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μέτρα και να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Είναι κίνδυνος θάνατος ο συνωστισμός» επεσήμανε.

ekriti.gr