Κορωνοϊός: Νοσηλεύεται ο Ιερώνυμος

7:29 π.μ. - Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020
07:11 π.μ. - Πέμ, 19/29/2020
Image: Κορωνοϊός: Νοσηλεύεται ο Ιερώνυμος

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Αρχιεπίσκοπος

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κορωνοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο 82χρονος Αρχιεπίσκοπος έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή κατάσταση, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Ο Ιερώνυμος υπεβλήθη σε μοριακό τεστ τη Δευτέρα, το οποίο και βρέθηκε θετικό, ενώ την περίθαλψή του έχει αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου και χθες για προληπτικούς λόγους τον εξέτασε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι ανησυχία επικρατεί στον χώρο της Εκκλησίας, καθώς τουλάχιστον τέσσερις Ιεράρχες είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ Ιεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Ιερά Σύνοδο και ήταν θετικός στον κορωνοϊό οδήγησε σε καραντίνα τα 16 άτομα που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που διεξήχθη περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος από Μητροπολίτη Ιλιου μεταξύ των μελών της ΔΙΣ, κάποιοι από τους 12 Ιεράρχες που πήραν μέρος στη Σύνοδο δηλώνουν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων από την Ιερά Σύνοδο είχε μπει σε προληπτική καραντίνα στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας.

protothema.gr