Κορωνοϊός: Νέο μέτρο θα ανακοινώσει απόψε ο Χαρδαλιάς

12:55 μ.μ. - Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
12:09 μ.μ. - Παρ, 25/55/2020
Image: Κορωνοϊός: Νέο μέτρο θα ανακοινώσει απόψε ο Χαρδαλιάς

Ποια είναι τα άλλα σενάρια που εξετάζονται

Με τους νέους να είναι η κατηγορία πολιτών που συμμορφώνονται λιγότερο σε σχέση με άλλους η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει άλλο ένα μέτρο το οποίο θα επιχειρήσει να αποτρέψει την επιπλέον διασπορά του κορωνοϊού.

Ένα νέο μέτρο αναμένεται να ανακοινώσει στην σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις έξι το απόγευμα που θα γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί για να μην συνωστίζονται οι νέοι στις πλατείες, λόγω των κλειστών μπαρ, καφετεριών και κέντρων διασκέδασης.

Τα άλλα μέτρα στην φαρέτρα της κυβέρνησης

Εξετάζονται επίσης κι άλλα μέτρα, τα οποία όμως δεν αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας τη νύχτα (από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας), καθώς και η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Πότε θα αρχίσουν να ανησυχούν οι ειδικοί

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπεία Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ξεκαθάρισε αναφερόμενη στο κακό σενάριο, ότι τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα αν «από όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια που κάνουν το τεστ PCR για τον κορωνοϊό, δούμε ένα ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων, αν δηλαδή τα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 500 για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση θα αρχίσουμε να ανησυχούμε».

Ερωτηθείσα για το πόσα από αυτά τα 500 κρούσματα θα απαιτηθεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, διευκρίνισε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ηλικία των κρουσμάτων».

newsit