Κορωνοϊός: Κλείνουν δυο τμήματα σε σχολεία πρωτοβάθμιας στη Σητεία

11:48 π.μ. - Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022
11:02 π.μ. - Τρί, 08/48/2022
Image: Κορωνοϊός: Κλείνουν δυο τμήματα σε σχολεία πρωτοβάθμιας στη Σητεία

36 μαθητές και 9 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας δήλωσαν χθες θετικοί στον Νομό Λασιθίου

Στο κλείσιμο δυο τμημάτων σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σητεία προχωρά η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με την υπεύθυνη covid κα Μαρία Στρατάκη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και μέσα στην ημέρα θα αποφασιστεί το κλείσιμο δυο τμημάτων σε διαφορετικά σχολεία.

Σε ότι αφορά τη γενικότερη εικόνα σημείωσε ότι τα σημερινά στοιχεία συλλέγονται ακόμη. Χθες πάντως δηλώθηκαν 36 θετικά τεστ από μαθητές και 9 από εκπαιδευτικούς. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν σε όλο το Λασίθι.

Στην Ιεράπετρα τώρα δημιουργήθηκε ένα θέμα με την ιχνηλάτηση καθώς δεν έγιναν τεστ στο κλειστό γυμναστήριο ωστόσο οι μαθητές εξυπηρετούνται από Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χώρο του Δημαρχείου που προγραμματισμένα σήμερα και αύριο βρίσκεται στην πόλη.

Σε ότι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η συγκέντρωση των στοιχείων είναι σε εξέλιξη. Χθες ωστόσο δηλώθηκαν 27 θετικά τεστ από μαθητές και 3 από εκπαιδευτικούς. Κλειστό είναι σήμερα το σχολείο στην Κριτσά λόγω προγραμματισμένων απαραίτητων εργασιών από την ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον προϊστάμενο κ. Θ. Κατσαγκόλη.