Κορωνοϊός: Η Moderna στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του εμβολίου

2:17 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Πέμ, 29/17/2020
Image: Κορωνοϊός: Η Moderna στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του εμβολίου

Η φαρμακευτική εταιρεία, Moderna, μία από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου για το νέο κορωνοϊό, δήλωσε την Πέμπτη ότι ετοιμάζεται να λανσάρει το πειραματικό εμβόλιο και είχε ήδη λάβει 1,1 δισ. δολάρια σε καταθέσεις για προμήθεια

Η εταιρεία με έδρα το Κέιμπριτζ, στη Μασαχουσέτη, έχει υπογράψει συμφωνίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες και βρίσκεται σε συνομιλία με μια ομάδα υπό την ηγεσία του ΠΟΥ για την προμήθεια του εμβολίου, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών

Ενώ η εταιρεία δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία δεδομένων από αυτές τις δοκιμές την Πέμπτη, δήλωσε ότι τα πρώιμα δεδομένα αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τον αριθμό των λοιμώξεων που παρατηρήθηκαν στη μελέτη των 30.000 εθελοντών.

Το εμβόλιο της Moderna, είναι από τα λίγα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών, μαζί με κάποιων άλλων φαρμακευτικών εταιρειών όπως της Johnson & Johnson και της Pfizer.

«Πιστεύω ότι εάν ξεκινήσουμε τη διανομή τος εμβολίου κατά της COVID-19, το 2021 θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική χρονιά στην ιστορία της Moderna», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Stéphane Bancel.

Η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την πρωτοβουλία του με όνομα COVAX για μια κλιμακωτή πρόταση τιμολόγησης για το εμβόλιο.

dikaiologitika.gr