Κορωνοϊός: Για το χειρότερο σενάριο προετοιμάζεται ο Δήμος Ιεράπετρας

10:52 π.μ. - Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Τρί, 17/52/2020
Image: Κορωνοϊός: Για το χειρότερο σενάριο προετοιμάζεται ο Δήμος Ιεράπετρας

Διαμορφώνονται «Μισεδάκειο» και κλειστό «Μ. Φωνιαδάκης» για περίπτωση ανάγκης

Σειρά ενεργειών στο πλαίσιο της πρόληψης για τον κορωνοϊό έχει υλοποιήσει και προγραμματίσει ο δήμος Ιεράπετρας για τις οποίες μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη πολιτικής προστασίας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη με αφορμή και την σύσκεψη που έγινε χθες στον Δήμο.

Όπως είπε λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού με αντισηπτικά, στολές και ότι άλλο χρειαστεί. Οι υπηρεσίες του δήμου εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω τηλεφώνου ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Έχει γίνει προετοιμασία για να γίνουν απολυμάνσεις εάν χρειαστεί. Επίσης εάν κριθεί αναγκαίο θα χρησιμοποιηθούν αθλητικοί χώροι όπως το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και το ανοιχτό Μισεδάκειο. Υπάρχει συνεργασία και με το Νοσοκομείο και ο δήμος θα βοηθήσει όπου χρειαστεί. Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για τις κοινωνικές δομές του δήμου. Επιπλέον έγιναν ενέργειες στην κατεύθυνση ενημέρωσης των αλλοδαπών.

Η κα Ρουμελιωτάκη είπε ακόμη ότι προσεχώς θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να γίνει ενημέρωση όλων των μελών του αλλά και να συζητηθεί το πως θα αξιοποιηθεί το ποσό των 40.000 ευρώ που εγκρίθηκε εκτάκτως από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Ρουμελιωτάκη: