Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

1:38 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
01:02 μ.μ. - Τετ, 26/38/2020
Image: Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα για κορωνοϊό

Στη σύσκεψη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα για κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το news4health.gr και η δημοσιογράφος Βασιλική Αγγουρίδη, συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού.

Η σύσκεψη θα γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκτός του περιφερειάρχη και του υπουργού Υγείας, θα συμμετέχουν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας και οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς

hxonews

Δεκατρία είναι τα νοσοκομεία αναφοράς τα οποία ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας για να υποδέχονται τα ύποπτα κρούσματα για τον κορωνοϊό. Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση.

Τα νοσοκομεία είναι τα ακόλουθα:

ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν»,ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,

Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης,ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας,ΓΝ Λαμίας

Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,Πανεπιστημιακό ΓΝ ΙωαννίνωνΒασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου,ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

dikaiologitika.gr