Κορωνοϊός: Εκπαίδευση στο «Νίκος Καζαντζάκης» για πιθανό κρούσμα

11:48 π.μ. - Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Κυρ, 23/48/2020
Image: Κορωνοϊός: Εκπαίδευση στο «Νίκος Καζαντζάκης» για πιθανό κρούσμα

Ο κίνδυνος εμφάνισης κρούσματος παραμένει χαμηλός στην Κρήτη

Την ώρα που οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί για το νέο κορωνοϊό στη χώρα μας, οι πύλες εισόδου, όπως τα αεροδρόμια, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την σωστή αντιμετώπιση οποιουδήποτε ύποπτου κρούσματος.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την εκπαίδευση στελεχών των υπηρεσιών του Αεροδρομίου Ηρακλείου και του Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου από τον καθηγητή Αχιλλέα Γκίκα και τις νοσηλεύτριες της Επιτήρησης Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας για το νέο κορωνοϊό αλλά και προστασίας της δημόσιας υγείας, εντάσσεται μια ακόμη δράση εκπαίδευσης , αυτή τη φορά των στελεχών του υπηρεσιών του Αεροδρομίου Ηρακλείου και του Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου, αναφορικά με την εφαρμογή των οδηγιών διαχείρισης ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ Αχιλλέα Γκίκα και τις νοσηλεύτριες της Επιτήρησης Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ.

Ο κίνδυνος για την εμφάνιση κρούσματος Κορωνοιού στην Κρήτη παραμένει χαμηλός, δήλωσε ο κ. Γκίκας ο οποίος ενημέρωσε τα στελέχη των υπηρεσιών του Αεροδρομίου γύρω από τη συμπτωματολογία ενός ύποπτου κρούσματος καθώς και για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν, με τελικό σκοπό να μην υπάρξει άλλη επαφή του ανθρώπου αυτού με την υπόλοιπη κοινότητα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με την Λένα Μπορμουδάκη να συμμετέχει πρόσφατα σε μια ακόμη σύσκεψη στο Υπουργείο υγείας.

Σε ότι αφορά την εποχική γρίπη, δεν υπάρχει ανησυχία επανέλαβε η Λένα Μπορμπουδάκη.

neakriti.gr