Κορωνοϊός - Βαρδάκης: Προσπάθειες να μείνουν ανοιχτά 3 ξενοδοχεία στο Λασίθι

11:38 π.μ. - Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Παρ, 20/38/2020
Image: Κορωνοϊός - Βαρδάκης: Προσπάθειες να μείνουν ανοιχτά 3 ξενοδοχεία στο Λασίθι

Με αγωνία και ελπίδα για τον τουρισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Με αγωνία για το μέλλον παρακολουθούν τουριστικοί παράγοντες τις εξελίξεις λόγω κορωνοϊού μετά και την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης για κλείσιμο των ξενοδοχείων που λειτουργούν 12 μήνες μέχρι το τέλος Απριλίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι μήνας Απρίλιος είναι χαμένος τουριστικά και εκτίμησε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τον Μάϊο.

Προβλέψεις για το καλοκαίρι δεν μπορούν να γίνουν. Το εάν και πότε θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Ο τουρισμός και οι επόμενες ημέρες δεν εξαρτώνται μόνο από την κατάσταση στην Ελλάδα. Έχει να κάνει και με την κατάσταση στις άλλες χώρες που παραδοσιακά προτιμούν τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό.

Στην πορεία θα φανεί επίσης και το ακριβές μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς δουλειά προς το παρόν τουλάχιστον, επεσήμανε ο κ. Βαρδάκης

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων ξενοδόχων του νομού προκειμένου , παρά τις δυσκολίες που γίνονται αντιληπτές να γίνει προσπάθεια να μείνουν ανοιχτά 3 ξενοδοχεία στον νομό Λασιθίου και όχι ένα στον νομό όπως προβλέπεται.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Βαρδάκη: