Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

7:20 π.μ. - Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
07:10 π.μ. - Πέμ, 29/20/2020
Image: Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Σε «κόκκινο» συναγερμό τέθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων το απόγευμα της Τετάρτης (28/10) μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία ξεπέρασαν τις 1.500

Αν και ήταν προγραμματισμένη η σύσκεψη τους για την Πέμπτη, ωστόσο εξαιτίας του νέου αρνητικού ρεκόρ που σημειώθηκε στη χώρα μας, οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν αργά το απόγευμα προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Οι λοιμωξιολόγοι συστήνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα πάρει άμεσα, για να μπει «φρένο» στη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα πιθανότερα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν – το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (30/10), είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.

Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 ο νομός.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν και το επόμενο διάστημα, καθώς το γεγονός ότι έσπασε το φράγμα των 1.500 κρουσμάτων κορονοϊού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι έσπευσε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

politica.gr