Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε σχολεία πρωτοβάθμιας της Ιεράπετρας

10:38 π.μ. - Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021
10:11 π.μ. - Παρ, 12/38/2021
Image: Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε σχολεία πρωτοβάθμιας της Ιεράπετρας

Περιορισμένος ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας

Με αργούς αλλά σταθερά αυξητικούς ρυθμούς, καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Ιεράπετρας κάτι που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Η υπεύθυνη covid στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου κα Μαρία Στρατάκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία του νομού και τελευταία η τάση στην Ιεράπετρα είναι αυξητική. Κάθε δυο με τρεις ημέρες υπάρχουν κρούσματα είτε σε σχολεία της πόλης της Ιεράπετρας είτε περιφερειακά. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται και οι πιθανότητες διασποράς. Είναι λοιπόν αναγκαίο να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται από τους ειδικούς, τόνισε.

Πρόσθεσε πως σε ότι αφορά στον Άγιο Νικόλαο που τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν αρκετά κρούσματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας, παρατηρείται πλέον μια μείωση του ρυθμού αύξησης και αυτό είναι θετικό δεν σταματάμε όμως και εδώ να προσέχουμε, επεσήμανε.

Ο Ηχώ 99,8 επικοινώνησε και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λασιθίου και σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης σε επίπεδο νομού αυτή την εβδομάδα δηλώθηκαν 8 κρούσματα στον νομό εκ των οποίων περίπου τα μισά σε σχολεία της Ιεράπετρας.