Κορωνοϊός: Αρνητικά τα 3 κρούσματα στην Κρήτη - Ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα Ρεθύμνου

7:55 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020
07:03 μ.μ. - Πέμ, 05/55/2020
Image: Κορωνοϊός: Αρνητικά τα 3 κρούσματα στην Κρήτη - Ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα Ρεθύμνου

Τέλος στην αγωνία για τα 3 άτομα που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου καθώς το περιστατικό που εξεταζόταν δεν αποτελεί τελικά για κρούσμα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο 20χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ο φοιτητής συμμετείχε στην εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ και εδήλωσε συμπτώματα ωστόσο τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σκόρπισαν χαρά, αφού δεν τελικά δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας.

Στο Εργαστήριο Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκτιμούν ότι τον νεαρό της ηλικίας του φοιτητή λειτούργησε «θώρακας» απέναντι στον ιό, σε αντίθεση με τα 21 άτομα που συμμετείχαν στην επίμαχη εκδρομή και βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τι θα γίνει με τα μαθήματα

Ερωτηματικά υπάρχουν ωστόσο αν ισχύει η απόφαση να παραμείνει κλειστό το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο μέχρι και το Σάββατο αφού ο φοιτητής είναι αρνητικός στον ιό.Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα διαβούλευση μεταξύ της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή το Πανεπιστήμιο, καθώς αυτή είναι πρόθεσή τους.

Αρνητικά και τα άλλα δύο περιστατικά

Αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και τα άλλα δύο κρούσματα στην Κρήτη που είχαν χαρακτηριστεί ύποπτα.

Σε ότι αφορά στα δύο περιστατικά στο Ηράκλειο που είχαν κριθεί ύποπτα, αφορούσαν στο ΤΕΠ και κλινική του νοσοκομείου. Για το άτομο που απευθύνθηκε στο ΤΕΠ προήλθε από το Ρέθυμνο, είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και με την επιστροφή του εμφάνισε συμπτώματα. Στην δεύτερη περίπτωση επρόκειτο για πιο σοβαρό περιστατικό αφού είχε πνευμονολογικές επιπλοκές αλλά δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, οπότε αν είχε βρεθεί θετικό στον ιό θα σήμαινε ότι ο κορωνοϊός είχε φτάσει ήδη εδώ και καιρό στο νησί μας. Ευτυχώς όμως και στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ανακούφιση επικρατεί για μια ακόμη φορά στην Κρήτη αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στο νησί μας. Κάποια στιγμή θα καταγραφεί περιστατικό ωστόσο οι επιστήμονες συνιστούν απόλυτη ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Πηγή Νέα Κρήτη