Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι Προσκοπικές δραστηριότητες έως και την 24η Μαρτίου

11:48 π.μ. - Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τετ, 11/48/2020
Image: Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι Προσκοπικές δραστηριότητες έως και την 24η Μαρτίου

Ενημέρωση από το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Ενέργειες Ελλήνων Προσκόπων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού Covid 19 στην Ελλάδα

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας (10/3/2020) για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες, ενημερώνει υπεύθυνα την Κοινωνία:

1) Αναστέλλονται ανεξαιρέτως όλες οι Προσκοπικές δραστηριότητες έως και την 24η Μαρτίου 2020 σε ολόκληρη την Ελλάδα. 2) Όλοι οι χώροι των Προσκοπικών Συστημάτων θα απολυμανθούν για προληπτικούς λόγους, κατά την διάρκεια των 14ημερών. 3) Σε κάθε περίπτωση, εφόσον από την Πολιτεία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ή δίδονται ειδικότερες οδηγίες για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, το Σ.Ε.Π. θα προσαρμόζεται σχετικά. 4) Τα κατά τόπους Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς/κηδεμόνες των μελών του Σ.Ε.Π., για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) εάν κριθεί αναγκαίο θα λάβει επιπλέον μέτρα, δρώντας υπεύθυνα και με γνώμονα την ασφάλεια των Μελών του και των οικογενειών τους.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. ιδρύθηκε το 1910, συμπληρώνει δηλαδή το 2020,110 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Επικοινωνία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (Σύμβουλος Επικοινωνίας ΔΣ/ΣΕΠ) Τηλ.: 2169007246 /6945290509 E-mail: pr@sep.org.gr / mediarelations@sep.org.gr Διεύθυνση: Πτολεμαίων 1, Παγκράτι 11635 URL: www.gineproskopos.gr / www.scouts4sdgs.gr / www.sep.org.gr