Κορωνοϊός: Θρίλερ με 10 αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με μετανάστη θετικό στον ιό από τη Μαλακάσα

12:31 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020
12:04 μ.μ. - Πέμ, 23/31/2020
Image: Κορωνοϊός: Θρίλερ με 10 αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με μετανάστη θετικό στον ιό από τη Μαλακάσα

Ο 36χρονος μετανάστης είναι από το Αφγανιστάν και πήγε στο ΑΤ Ωρωπού και τη ΓΑΔΑ για να καταγγείλει τον βιασμό του ανήλικου παιδιού του

Το μεσημέρι θα υποβληθούν σε τεστ οι αστυνομικοί - Η δομή της Μαλακάσας είναι σε καραντίνα από τις αρχές Απριλίου

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με 10 αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα Ωρωπού και την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ που ήρθαν σε επαφή με 36χρονο μετανάστη από τη δομή της Μαλακάσας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η υπόθεση ξεκίνησε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όταν ο 36χρονος Αφγανός μαζί με τη γυναίκα του και το 9χρονο παιδί τους πήγαν στο ΑΤ Ωρωπού για να καταγγείλουν ότι το αγόρι είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν 28χρονο ομοεθνή τους.

Μετά την καταγγελία ο 28χρονος συνελήφθη ενώ οι γονείς με τον 9χρονο μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ όπου κατέθεταν μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Κατά πληροφορίες η οικογένεια των Αφγανών φορούσε μάσκα και γάντια ενώ τους έγινε και θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στο κτήριο, οπότε δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο.

Στη συνέχεια ο Αφγανός, η γυναίκα του και το παιδί τους επέστρεψαν στη δομή της Μαλακάσας και την Τετάρτη διαπιστώθηκε - μετά από συμπτώματα που παρουσίασε - ότι ο Αφγανός πατέρας έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΑΤ Ωρωπού και το τμήμα της ΓΑΔΑ, στα οποία έγινε απολύμανση, ενώ οι 10 αστυνομικοί που εμπλέκονται αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να μεταβούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από οδηγίες που έλαβαν από τον ΕΟΔΥ για να μην έχουν στενές επαφές με τις οικογένειές τους, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα και το παιδί του Αφγανού δεν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ υπενθυμίζεται ότι η δομή της Μαλακάσας είναι ήδη σε καραντίνα μετά από κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις αρχές Απριλίου.

protothema.gr