Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ - Ανησυχούν οι επιστήμονες

1:22 μ.μ. - Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
01:02 μ.μ. - Παρ, 28/22/2020
Image: Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ - Ανησυχούν οι επιστήμονες

Το ζώο θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 μέρες

Ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η κινεζική Κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Fox News, πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κατοικίδιο.

Το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας τόνισε πως το ζώο έμοιαζε εξαντλημένο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές στον COVID-19, με τον σκύλο να βρίσκεται σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο σκύλος βρέθηκε σε διαμέρισμα της περιοχής Tai Hang και μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική. Από το ζώο λήφθηκαν δείγματα από την μύτη και την στοματική κοιλότητα, στα οποία έγινε ο έλεγχος.

«To Υπουργείο δεν έχει άλλες ενδείξεις ή αποδείξεις πως τα ζώα μπορούν να μολυνθούν, πέρα από εκείνη τους ενός ζώου που βρίσκεται σε καραντίνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι εξετάσεις και η έρευνα θα μας οδηγήσει στον τρόπο από τον οποίο ο σκύλος μολύνθηκε με τον ιο και αν είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντολογικής μόλυνσης. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το ζώο να έχει αρνητικά αποτελέσματα», καταλήγει η ανακοίνωση. Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν έχει νοσήσει καθώς τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής.

ethnos.gr