Κοπή της πίτας και βραβεύσεις στο Επιμελητήριο Λασιθίου

3:44 μ.μ. - Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018
03:01 μ.μ. - Τρί, 30/44/2018
Image: Κοπή της πίτας και βραβεύσεις στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Βραβεύτηκαν επιχειρήσεις του Νομού, μαθητές που αρίστευσαν και ο καρδιοχειρούργος κ.Παν.Σπανός

Χθες το απόγευμα Δευτέρας 29/1 έκοψε την πίτα του το Επιμελητήριο Λασιθίου και τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλιου. 
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος  και στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Λασιθίου. Στην τελετή έλαβε μέρος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Θωμά Χαριτάκη και τα μέλη του Δ.Σ. καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.

 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Χαριτάκης απηύθυνε ευχές για μια καλύτερη, παραγωγικότερη και ανταγωνιστικότερη χρονιά και για ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για τη μικρομεσαία επιχείρηση, που εξακολουθεί να δοκιμάζεται δεινώς από την υπερφορολόγηση και  απουσία αναπτυξιακής δυναμικής στην εθνική οικονομία.
 
Κατή τη διάρκεια της εκδήλωσης το Επιμελητήριο Λασιθίου βράβευσε τρεις επιχειρήσεις του Νομού στις οποίες απονεμήθηκαν Αριστεία Επιχειρηματικότητας.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν :
 
Η οικογένεια Λυράκη ΑΕ, που δραστηριοποιείται εδώ και πολλές γενιές στον τομέα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, με υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, κατάλληλες πιστοποιήσεις, συχνούς ελέγχους, μια από τις λίγες εταιρείες στην Κρήτη, που διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και σύστημα ιχνηλασιμότητας προϊόντων.
 
Ο κ.Γεώργιος Βιδάλης για την επιχείρηση "παραδοσιακοί ξενώνες Βιλαέτι" στο Οροπέδιο Λασιθίου, αναπαλαιωμένα κρητικά σπίτια, εναρμονισμένα με το περιβάλλον, διάσπαρτα μέσα στο χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου.
 
Ο Εμμανουήλ Ροδανάκης για την επιχείρηση, γεωτεχνικού εξοπλισμού  με  έδρα τη Σητεία, δραστηριοποιείται επιτυχώς στον τομέα της τυποποίησης ελαιολάδου και έχει εισάγει το προϊόν με την εμπορική ονομασία Nutricreta σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων στην Ελλάδα, σε δύο χώρες της ΕΕ και σε μία εκτός ΕΕ.
 
Επίσης απονεμήθηκαν μαθητικά βραβεία αριστείας στους πρώτους ανά δήμο στις πανελλήνιες 2017 και συγκεκριμενα στους :
 
(Δήμος Αγίου Νικολάου) Ανθούλα - Άννα Χριστ.Γιατζάκη
 
(Δήμος Ιεράπετρας) Μαρία Γ.Ξανθάκη
 
(Δήμος Σητείας) Γεώργιος Ι.Χαμηλάκης 
 
(Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου) Ελένη Ι.Αθανασάκη
 
Στο τέλος τιμητικά βραβεύτηκε ο καρδιοχειρούργος και Καθηγητής Παναγιώτης Σπανός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκτός των άλλων επενδύει στον τουριστικό κλάδο με επιτυχία. Η οικογένεια του γιατρού ανακαίνισε πρόσφατα με δικά της έξοδα μια ολόκληρη πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
 
Στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας παρέστησαν οι Βουλευτές του Ν. Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτης και Ιω. Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός και Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Αστυνομικος Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο πρώην Πρόεδρος του του Επιμελητηρίου κ. Νικ. Τζανόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Εμμαν. Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Εμμαν. Πεπόνης, ο Αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


Πηγή: fonien.gr