Κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου παρουσία του Περφερειάρχη

8:41 π.μ. - Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
08:01 π.μ. - Πέμ, 31/41/2019
Image: Κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου παρουσία του Περφερειάρχη

Την επίλυση της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νομού Λασιθίου, με το Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος των Μαλίων, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

 
Την επίλυση της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νομού Λασιθίου, με το Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος των Μαλίων, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στο Δημαρχείο στο Τζερμιάδων. 
 
Μέχρι τώρα, στο νέο τμήμα του ΒΟΑΚ που βρίσκεται πάνω από τα Μάλια, δεν υπήρχε κυκλοφοριακή σύνδεση από και προς τον Άγιο Νικόλαο, παρά μόνο από και προς το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να είναι αποκομμένος ο νομός Λασιθίου στη σύνδεση αυτή με την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου. Μετά την εκπόνηση της μελέτης, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την χρηματοδότησή της για την διαμόρφωση του κόμβου σύνδεσης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας. 

 
Παράλληλα, σύμφωνα με το ekriti.gr, υπέγραψε τα τεχνικά δελτία που ετοίμασε ο Δήμος για τα έργα αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών γηπέδων της περιοχής ενώ δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση όλων των σχολικών έργων. 
 
Ανακοινώνοντας τη δημιουργία παραρτήματος του Δημόσιου ΙΕΚ Αγίου Νικολάου στο Οροπέδιο Λασιθίου, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εκπαίδευση και η Κατάρτιση στην περιοχή και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για σειρά έργων που υλοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και της Περιφέρειας Κρήτης. 

 
Νωρίτερα, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, ο οποίος και ευλόγησε την βασιλόπιτα, ευχόμενος σε όλους υγεία και πρόοδο. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη στο Κέντρο Φροντίδας της τοπικής εκκλησίας, σημειώνοντας πως οι πόρτες της Περιφέρειας είναι πάντα ανοικτές για κάθε φορέα που έχει ένα δικαίο αίτημα. 
 
Τέλος, ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ενότητα που έχει διαμορφωθεί στο νησί από την μία άκρη έως την άλλη, σημειώνοντας πως κριτήριο των ενεργειών και των δράσεων όλων θα πρέπει να είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο, η προσφορά και η συνεργασία.