Κολωνός - Βιασμός 12χρονης / Στις 6 Νοεμβρίου ξεκινάει νέα δίκη - Παραπέμπονται άλλοι 18 κατηγορούμενοι

12:01 μ.μ. - Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
12:10 μ.μ. - Παρ, 18/01/2024
Image: Κολωνός - Βιασμός 12χρονης / Στις 6 Νοεμβρίου ξεκινάει νέα δίκη - Παραπέμπονται άλλοι 18 κατηγορούμενοι

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το κακούργημα που αφορά γενετήσιες πράξεις με ανήλικο - Το κάλεσμα που απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη

Κάλεσμα στήριξης για τη δεύτερη δίκη της δυσώδους υπόθεσης trafficking και παιδοβιασμών στον Κολωνό με θύμα την τότε 12χρονη απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο παιδί.

Όπως σημειώνει, στις 6 Νοεμβρίου ξεκινάει νέα δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ και παιδοβιασμών στον Κολωνό. Με βάση τη δικογραφία παραπέμπονται άλλοι 18 κατηγορούμενοι.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης τονίζει ότι «θα σταθεί και αυτή τη φορά στο πλευρό της ανήλικης επιζώσας, ανοίγοντας καμπάνια αλληλεγγύης, ενημέρωσης και οικονομικής συνδρομής για τα δικαστικά έξοδα.

Είναι γνωστό ότι το ύψος των δικαστικών εξόδων καθιστά από δύσκολη έως αδύνατη την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κοινωνική πλειοψηφία. Για αυτό είμαστε πάλι εδώ για να απευθύνουμε κάλεσμα σε αυτές τις δυνάμεις της κοινωνίας που δεν συνηθίζουν ούτε αποδέχονται την κακοποίηση και την εκμετάλλευση των φτωχών και ευάλωτων να δώσουμε μαζί τη μάχη συμβάλλοντας με κάθε τρόπο, μέχρι την τελική δικαίωση» υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δίκη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία τον 55χρονο Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο σε μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Αντίθετα, έκρινε αθώα τη μητέρα του παιδιού για τα κακουργήματα.

avgi.gr