ΚΝΕ Ιεράπετρας: Τα αιτήματα των μαθητών προς τον Δήμο Ιεράπετρας για αναβάθμιση των σχολείων

7:38 π.μ. - Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021
07:05 π.μ. - Δευ, 24/38/2021
Image: ΚΝΕ Ιεράπετρας: Τα αιτήματα των μαθητών προς τον Δήμο Ιεράπετρας για αναβάθμιση των σχολείων

«Το μεγαλύτερο νεανικό αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε από την ΚΝΕ στην Ιεράπετρα!»

Το κείμενο υπογραφών των μαθητών, προς τον Δήμο Ιεράπετρας για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Προς Δήμο Ιεράπετρας

Όλοι εμείς νέοι και νέες της πόλης μας μαζέψαμε υπογραφές και σας τις καταθέτουμε προκειμένου να ζητήσουμε την υλοποίηση μιας σειράς δικαίων αιτημάτων σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας της πόλης μας που αθλούνται καθημερινά.

Αρχικά σχετικά με το ανοιχτό γυμναστήριο το οποίο είναι σε κάποια βασικά σημεία παραμελημένο.

Συντήρηση των γηπέδων.

Να τοποθετηθεί καινούργιο φιλέ στο βόλεϊ.

Ναι φτιαχτεί 2ο γήπεδο βόλεϊ καθώς πολλές φορές δεν αρκεί το ένα που υπάρχει.

Να γίνουν τα γηπεδάκια μπάσκετ ανθρώπινα. Το ένα ειδικά δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Υπάρχει μπασκετα που στην βάση της είναι σκουριασμένη και επικίνδυνη. Ορισμένα ταμπλω και καλάθια χρειάζονται αντικατάσταση. Γενικά για όλα τα γήπεδα να ξαναπατιουνται οι γραμμές από πάνω γιατί με τον καιρό ξεθωριάζουν.

Σε ορισμένα σημεία το έδαφος είναι ανομοιομορφο και εξαιτίας αυτού έχουν υπάρξει τραυματισμοί.

Οι τουαλέτες να γίνουν ανθρώπινες και μα συντηρούνται και καθαρίζονται συχνά.

Να φτιαχτούν υποτυπώδεις έστω κερκίδες.

Να τοποθετηθεί επαρκής φωτισμός για να παίζουμε με τα την Δύση του ήλιου.

Να τοποθετηθεί φράχτης για να μην βγαίνουν οι μπάλες μας συνέχεια έξω.

Να παραχωρηθεί ή να χτιστεί χωρος για δωρεάν πρόσβαση με ωράριο και αντίστοιχο προσωπικό ώστε να μπορούμε να παίζουμε όταν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ανακαίνιση του κλειστού χώρου το γυμναστηρίου.

Το γρασίδι είναι απεριποίητο.

Να αξιοποιηθεί ο διαθέσιμος χώρος του ανοιχτού για κάποια από τα παραπάνω ή και άλλες παρεμβάσεις αναβάθμισης του χώρου.

Πέρα από τα παραπάνω είναι απαραίτητη και για λόγους ασφαλείας και σωματικής ακεραιότητας πολλών μαθητών η δημιουργία πάρκου για σκέιτ και σκουτερ καθώς 10αδες είναι οι μαθητές που ασχολούνται και λόγω της έλλειψης αντίστοιχων υποδομών κινδυνεύουν κάνοντας σκειτ σε μη ενδεδειγμένος χώρους ενώ ταυτόχρονα δεν το απολαμβάνουν όσο αν είχαν μια πίστα που να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Θεωρούμε ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια εκφράζουν μεγάλη πλειοψηφία νέων. Ακόμα ορισμένα από αυτά δεν έχουν και μεγάλο κόστος. Οπότε θα θέλαμε να μας απαντήσετε τι σκοπεύετε να κάνετε για την υλοποίηση τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Μαθητές και νέοι τις Ιεράπετρας

«Το μεγαλύτερο νεανικό αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε από την ΚΝΕ στην Ιεράπετρα!»

Με την συμμετοχή δεκάδων νέων ολοκληρώθηκε το τουρνούα μπάσκετ και βόλει που διοργάνωσε η ΚΝΕ στην Ιεράπετρα στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Το σύνθημα του Τουρνουά: «Ο αθλητισμός είναι ανάγκη! Δεν θα έπρεπε να είναι εμπόρευμα!» αγκαλιάστηκε όλες τις προηγούμενες μέρες ειδικά από τους μαθητές της πόλης. Το σύνθημα του τουρνουά έδωσε την ώθηση σε αρκετούς μαθητές να ξεκινήσουν μάζεμα υπογραφών για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι χρόνια παραμελημένες. Έτσι οι δεκάδες μαθητές που συμμετεχείχαν στου τουρνουά, όχι απλώς πήραν κυριολεκτικά «ανάσα», αλλά έδωσαν και έναν πολύ ουσιαστικό «τρόπο» στην οργή τους, όπως λέει και το σύνθημα των μαθητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ «Δίνουμε «τρόπο» στην οργή! «Ανάσα» ο αγώνας για να νικήσει η ζωή!»

Όπως φαίνεται στο κείμενο των μαθητών αλλά και στις αντίστοιχες φωτογραφίες το ένα από τα δύο γήπεδα μπάσκετ έχουν ξεθωριασμένες γραμμές, δεν υπάρχουν δυχτάκια, ενώ μία μπασκέτα είναι σκουριασμένη στην βάση της καθιστώντας την επικίνδυνη. Αντίστοιχα το φιλέ του βόλει χρειάζεται αντικατάσταση. Eνώ τις προηγούμενες μέρες μέλη της ΚΝΕ μαζί με μαθητές που χρησιμοποιούν το γήπεδο του βολει καθημερινά ,σε ένδειξη διεκδίκησης ,έβαψαν τις γραμμές του γηπέδου που σχεδόν δεν φαινόντουσαν. Να σημειωθεί ότι για την μπογιά που χρησιμοποίησαν έδωσαν το αστρονομικό ποσό των 8 ευρώ!!! Αυτό όπως και πολλά άλλα αιτήματα των μαθητών είναι άμεσα υλοποιήσιμα χωρίς κόστος, όμως ο Δήμος Ιεράπετρας εξακολουθεί να μην ακούει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Οι υπογραφές όμως που μαζεύονται αυξάνονται συνεχώς , και όταν φτάσουν στο γραφείο του Δημάρχου θα αναναγκαστεί να τα ακούσει!

Για την ιστορία πραγματοποιήθηκαν 2 τουρνουά μπάσκετ και ένα βόλει. Στο τουρνουά μπάσκετ των μικρών ηλικιών νικήτες ήταν οι «Superstars», στο τουρνουά μπάσκετ των μεγάλων ηλικιών νικητές ήταν οι «3 και ο Κούκοτς», ενώ στο τουρνουά βόλει νικητές αναδείχθηκαν τα «Λιοντάρια».

Οι νικητές βραβέυτηκαν με κύπελο, μετάλλια, και με την Έκδοση της Ι.Ε. του Κ.Σ. της ΚΝΕ «Αντεπίθεση για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Τον σοσιαλισμό!»

Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικό σε κόκκινο χαρτόνι με δηλώσεις των Κουβανών αθλητών, Τεόφιλο Στίβενσον και Αντόνιο Χουαντορένα που αναδεικνύουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού στον αθλητισμό, καθώς και τις Θέσεις του ΚΚΕ για την Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση.

Στον χώρο υπήρχε έκθεση για τον αθλητισμό, που αναδείκνυε από την μία την σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, και από την άλλη το πώς ο αθλητισμός γίνεται πραγματικά μαζικός και ποιοτικός για την πλειοψηφία του λαού στον σοσιαλισμό.

Ενώ κατά την διάρκεια του τουρνουά δέσποζε το γιγαντοπανό που έφτιαξαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ: «Ο αθλητισμός είναι άνάγκη! Όχι πολυτέλεια! Αναβάθμιση εδώ και τώρα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ιεράπετρας!»

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 29 Μάη, στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας όπου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ.