Κλιμάκωση κινητοποιήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης στους ΟΤΑ

10:17 π.μ. - Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
10:10 π.μ. - Τρί, 22/17/2019
Image: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης στους ΟΤΑ

48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη

 
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμω στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Ειδικότερα, «κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίο, που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
 
Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.
 
Η απεργιακή κινητοποίση πάντως αναμένεται να επιδεινώσει το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων. Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους  κάδους να ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ σήμερα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.
 
Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.
 
tvxs.gr