Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΕΚΑΒ

9:11 π.μ. - Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023
09:06 π.μ. - Τρί, 13/11/2023
Image: Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΕΚΑΒ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κωστή Δερμιτζάκη, υποψήφιο βουλευτή Λασιθίου με το ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στο Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά με τους πρόσφατους θανάτους, στην Κω και στην Νέα Μάκρη.

Στην πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Κ. Δερμιτζάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα φέρνουν με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τις επικίνδυνες συνθήκες, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες Επείγουσας Ιατρικής. Αποδεκατισμένος, ανεπαρκής και σαραβαλιασμένος στόλος του ΕΚΑΒ, πληρώματα κάτω από το όριο ασφαλείας, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, με το τίμημα αυτής της πολιτικής να το πληρώνει ο λαός απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Το σύστημα υγείας είναι δομημένο στη λογική ότι η υγεία είναι εμπόρευμα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσδοκά κάποιος κέρδος από αυτή τη διαδικασία και από την άλλη ότι η υγεία είναι κόστος όταν παρέχεται από το κράτος.Είναι δηλαδή κόστος από τον κρατικό προϋπολογισμό που πρέπει να συρρικνώνεται γιατί μια σειρά χρήματα πρέπει να κατευθυνθούν αλλού και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην υγεία.Σε αυτούς τους δύο πυλώνες στηρίζεται η πολιτική στην υγεία όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η είναι πολιτική εμπορευματοποίησης που σταδιακά και ενισχυμένα, από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει στην μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα, είτε στο πλαίσιο του ιδιωτικού τομέα, είτε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια όταν παρέχεται από το δημόσιο.

Είναι απαραίτητο σήμερα να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένωνστην υγεία που και στην Ιεράπετρα απαιτούν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών.

Στο κοινό πρόγραμμα των υπολοίπων κομμάτων ο λαός πρέπει να βρεθεί απέναντι με την ψήφο και τη στάση του, με μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και την επόμενη μέρα των εκλογών, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για υγεία πραγματικά δημόσια και δωρεάν, σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού.»