Κλειστός ο δρόμος για Σελάκανο λόγω κατολισθήσεων – Απεγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος

9:16 π.μ. - Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023
09:02 π.μ. - Τρί, 07/16/2023
Image: Κλειστός ο δρόμος  για  Σελάκανο λόγω κατολισθήσεων  – Απεγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Παπαδάκης

Σε ετοιμότητα για μια ακόμη μέρα οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες στην περιοχή.

hxonews

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριο Παπαδάκη χθες ο δήμος, σε συνεργασία με την πυροσβεστική και τη λέσχη τετρακίνησης 4x4 χρειάστηκε να παρέμβουν προκειμένου να απεγκλωβίσουν έναν κτηνοτρόφο με τον οποίο η επικοινωνία δεν ήταν εφικτή καθώς δεν είχε σήμα το κινητό. Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώθηκε ότι και το όχημά του κτηνοτρόφου εγκλωβίστηκε από τα χιόνια. Η συμβολή της Λέσχης Τετρακίνησης και της Πυροσβεστικής ήταν σημαντική , είπε ο κ. Παπαδάκης τους οποίους και ευχαρίστησε.

Πρόσθεσε ότι λόγω κατολισθήσεων στη θέση Σχίστρα έχει κλείσει ο δρόμος προς το Σελάκανο. Θα μεταβούν με μηχανήματα στο σημείο προκειμένου να δουν εάν μπορούν να παρέμβουν γιατί ότι γίνει πρέπει να γίνει με προσοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων στο Σελάκανο. Έτσι θα επιδιωχθεί η πρόσβαση στο Σελάκανο από άλλη πλευρά.

Είπε ακόμη ότι αρκετά χιόνια έχουν πέσει και προς το Ορεινό χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλημα μέσα στο χωριό.