Κλειστό το ένα τμήμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στη Γρα Λυγιά μετά το θετικό κρούσμα σε μαθήτρια

9:01 π.μ. - Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
09:03 π.μ. - Δευ, 01/01/2021
Image: Κλειστό το ένα τμήμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στη Γρα Λυγιά μετά το θετικό κρούσμα σε μαθήτρια

Απολυμάνθηκαν προληπτικά το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Γρα Λυγιάς

Κλειστό θα μείνει το ένα τμήμα του 5ου Δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας στη Γρά Λυγιά μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια. Σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη δήλωσε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας καθώς δεν αισθανόταν καλά και όπως διαπιστώθηκε, αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Έγινε μάλιστα προληπτικά rapid test και βγήκε αρνητικό. Λόγω της κατάστασης της υγείας του χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου και χειρουργήθηκε.

Στο μεταξύ όμως οι γονείς του παιδιού που τελευταία   δεν αισθάνονταν καλά. έκαναν τεστ και βγήκαν θετικά. Μετά την εξέλιξη αυτή  έγινε τεστ και στο παιδί, μετά το χειρουργείο και βγήκε και αυτό θετικό. Υπήρξε άμεσα επικοινωνία με τον Δήμαρχο, τον προϊστάμενο της α/βαθμιας εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μακράκη που ενημερώθηκαν σχετικά.  Μετά από πιέσεις και έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε  να κλείσει το σχολείο τελικά αποφασίστηκε από τους αρμόδιους να κλείσει το ένα τμήμα του σχολείου. Να σημειωθεί οτι το παιδί απουσίαζε από το σχολείο από την περασμένη Τρίτη και το τεστ έγινε το Σάββατο. Για αυτό βάση των πρωτοκόλλων και των οδηγιών από το Υπουργείο και τον ΕΟΔΥ δεν μπορούσε να κλείσει όλο το σχολείο. Έτσι στο  ένα τμήμα που είναι σε αναστολή  το μάθημα γίνεται με τηλεργασία και το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά. Περιμένουμε την έγγραφη απόφαση για το εάν τελικά η αναστολή λειτουργίας του τμήματος θα ξεκινήσει να προσμετράτε από την περασμένη Τρίτη ή όχι. Όσο για το άλλο παιδί της οικογένειας που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο δεν έχει κάνει τεστ παραμένει όμως σε καραντίνα στο σπίτι. Το νηπιαγωγείο λειτουργεί κανονικά. Να σημειωθεί ότι έγινε απολύμανση και στα δυο σχολεία και το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το εάν θα γίνει περαιτέρω ιχνηλάτηση είναι θέμα του ΕΟΔΥ. Στη Γρα Λυγιά μένουν αρκετοί εργάτες γης οπότε εάν συμβεί κάποιο περιστατικό ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Ας προσέχουμε λοιπόν και ας τηρούμε όλοι τα μέτρα. Όσο για τα drive through τεστ, αν και αναμενόταν από τις προηγούμενες ημέρες να έρθει ειδικό συνεργείο για να κάνει, τελικά αυτό δεν έγινε. Ωστόσο θα πιέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να γίνουν τεστ όχι μόνο μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας αλλά και σε άλλα σημεία, επεσήμανε η αντιδήμαρχος.

-

Για το θέμα μίλησε και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κος Εμμ. Μακράκης σημειώνοντας πως η αναστολή ξεκίνησε από τις 23 Φεβρουαρίου και έχει ισχύ 14 μέρες.