Από τις 23:00 το βράδυ έως τουλάχιστον τις 10:00 το πρωί αναστέλλονται ξανά οι πτήσεις στο «Ν. Καζαντζάκης», με αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς από Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο να συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις και να αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους σε γενική συνέλευση.
Κλειστό είναι εκ νέου το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» μετά την υλοποίηση της απόφασης που έλαβαν αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς από το Ηράκλειο, το Λασίθι και το Ρέθυμνο, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου σταμάτησαν και πάλι χθες το βράδυ στις 23:00 και δεν θα διεξάγονται τουλάχιστον μέχρι και σήμερα στις 10 το πρωί, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να λάβει νεότερες αποφάσεις.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι παρέμειναν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας εντός και εκτός του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο διαμαρτυρόμενων στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 6 περίπου το απόγευμα.
Με την αποχώρηση των αγροτοκτηνοτρόφων από την πίστα και μετά από σχετικούς ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν, οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι χθες το απόγευμα, μέχρι τις 11 το βράδυ, οπότε και σταμάτησαν εκ νέου. Στόχος όπως σημειώθηκε, ήταν να εκτονωθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι εκατοντάδες επιβάτες που είχαν προγραμματισμένες πτήσεις.
Η είσοδος των αγροτοκτηνοτρόφων στην πίστα του αεροδρομίου Σκηνές πρωτόγνωρες εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου η οργή των αγροτών και κτηνοτρόφων κορυφώθηκε με την αιφνιδιαστική είσοδό τους μέσα στις εγκαταστάσεις και, όπως δείχνουν οι αποκλειστικές φωτογραφίες του Neakriti.gr, ακόμη και στην πίστα του αερολιμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες οι οποίοι είχαν προσαχθεί νωρίτερα έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση, κατά την οποία θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Πηγή :Νέα Κρήτη