Κλείσιμο Νεφρολογικού Κέντρου Ιεράπετρας - Κραυγή αγωνίας του αντιπροέδρου του συλλόγου νεφροπαθών

10:56 π.μ. - Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Πέμ, 09/56/2023
Image: Κλείσιμο Νεφρολογικού Κέντρου Ιεράπετρας - Κραυγή αγωνίας του αντιπροέδρου του συλλόγου νεφροπαθών

Στ. Σταυρακάκης: Κινδυνεύουν ζωές – Να δοθεί εδώ και τώρα λύση από την πολιτεία

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι νεφροπαθείς της Ιεράπετρας και όχι μόνο, καθώς το Ιδιωτικό Νεφρολογικό κέντρο Ιεράπετρας που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή τους ειδοποίησε χθες τους αιμοκαθαριζόμενους ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα σταματήσει τη λειτουργία της. Στη Μονάδα εξυπηρετούνται 40 νεφροπαθείς από την Ιεράπετρα και από άλλες περιοχές του νομού. Η εταιρία φαίνεται να επικαλείται οικονομικούς λόγους για την απόφασή της αυτή

Το σοβαρό θέμα που προκύπτει όπως γίνεται αντιληπτό είναι τι θα γίνει με τους ασθενείς. Λύση είναι να πάνε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Αγίου Νικολάου ωστόσο μένει να φανεί εάν υπάρχει η δυνατότητα, το απαιτούμενο προσωπικό και ο αναγκαίος εξοπλισμός ώστε η Μονάδα του Αγίου Νικολάου να εξυπηρετήσει από τη μια μέρα στην άλλη τόσα άτομα.

Την αγωνία και την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο κ. Σταύρος Σταυρακάκης, νεφροπαθείς ο ίδιος, αντιπρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών, επισημαίνοντας ότι το οδυνηρό είναι πως ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή και δεν ξέρουν τι θα γίνει τη Δευτέρα που θα πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση. Με το που ενημερώθηκαν ήρθαν επιδίωξαν διάφορες επαφές μεταξύ αυτών και με τον Βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ.και Α΄αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Αυτό που ζητάμε , είπε ο κ. Σταυρακάκης είναι να βρεθεί λύση εδώ και τώρα. Η Μονάδα στον Άγιο Νικόλαο όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά έχει περιορισμένες δυνατότητες με βάση το προσωπικό και τα εξοπλισμό. Θα μπορέσει πιθανόν να εξυπηρετήσει έναν αριθμό των αιμοκαθαριζόμενων που εξυπηρετούνταν από τη δομή στην Ιεράπετρα. Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν; Θα πάμε στο Ηράκλειο, στα Χανιά; Υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα εκεί Νοσοκομεία; Η αιμοκάθαρση είναι μια δύσκολη διαδικασία. Κάποιοι ασθενείς είναι σε καλύτερη κατάσταση, άλλοι όμως όχι και χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας. Πληροφορηθήκαμε οτι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλο επενδυτή να αναλάβει. Εαν ισχύει αυτό, εκείνο που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να τρέξουν οι διαδικασίες για να πάμε το συντομότερο δυνατόν σε μαι νέα μετάβαση. Διαφορετικά να υπάρξει μια έκτακτη χρηματοδότηση προς το Νεφρολογικό Κέντρο μέχρι να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Πρέπει κάτι να γίνει εδώ και τώρα, τόνισε μεταξύ άλλων.