Κλείνουν τα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ σε Ιεράπετρα και Σητεία- αγωνία για τους εργαζόμενους!

8:39 π.μ. - Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021
08:08 π.μ. - Δευ, 09/39/2021
Image: Κλείνουν τα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ σε Ιεράπετρα και Σητεία- αγωνία για τους εργαζόμενους!

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης από τις 28 του μήνα, καταργούνται όλες οι διευθύνσεις του ΟΑΕΕ και οι υπάλληλοι απορροφούνται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ένα άδηλο εργασιακό μέλλον προκύπτει για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΕ ( πρώην ΤΕΒΕ) στις περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας, μετά τις αλλαγές που έρχονται από τις 28 Αυγούστου, με την ενοποίηση τμημάτων και την ένταξη των εργαζομένων στο φορέα ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης από τις 28 του μήνα, καταργούνται όλες οι διευθύνσεις του ΟΑΕΕ και οι υπάλληλοι απορροφούνται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Κι αν για το Ηράκλειο δεν προκύπτει ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού οι εργαζόμενοι τόσο στη διεύθυνση του ΟΑΕΕ που βρίσκεται στην Λ. Εθνικής Αντιστάσεως όσο και στο υποκατάστημα της Λ. 62 Μαρτύρων θα απορροφηθούν από τα τμήματα του ΕΦΚΑ σε Αλικαρνασσό, Εσταυρωμένο και Άγιο Μηνά, στις υπηρεσίες του Λασιθίου επικρατεί αναβρασμός και μεγάλη ανησυχία για τη τύχη των εργαζομένων. Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ θα μετακινηθούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον Άγιο Νικόλαο. Έτσι 21 υπάλληλοι που προέρχονται από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΕ από τη Σητεία και 20 υπάλληλοι από την Ιεράπετρα, αλλάζει άρδην η ζωή τους μετακινούμενοι καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα, με ότι αυτό σημαίνει για την εργασιακή τους πορεία. Την ίδια στιγμή, στις δύο αυτές πόλεις θα λειτουργήσουν δύο γραφεία κοινωνικής ασφάλισης, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμα πόσοι και ποιοι θα τα στελεχώσουν!

Πηγή Cretalive 

Μετά και τα παραπάνω αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον οι εργαζόμενοι στο Β Τμήμα ΕΦΚΑ μη μισθωτών Λασιθίου (π. ΤΕΒΕ)  Ιεράπετρας μετά την σχετική εγκύκλιο με βάση την  οποία κλείνουν τα τμήμα ΙΚΑ και π. ΤΕΒΕ , Σητείας, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου,  και εντάσσονται στην κεντρική  Διεύθυνση  Λασιθίου. Σύμφωνα με την προϊσταμένη του π. ΤΕΒΕ Ιεράπετρας κ. Γ. Μπαριτάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 κεντρική Διεύθυνση στο Λασίθι δεν υπάρχει. Εκτιμάται επομένως ότι το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου θα μετατραπεί σε Διεύθυνση.   Επίσης , ο  σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία  δυο αποκεντρωμένων τμημάτων  ασφάλισης σε Σητεία και Ιεράπετρα με έδρα τα αντίστοιχα ΙΚΑ . Τα αποκεντρωμένα τμήματα θα καλυφθούν με 5 άτομα από το ΙΚΑ ένα άτομο από τον ΟΑΕΕ. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση. Σε ότι  αφορά στην Ιεράπετρα, στις 30 Αυγούστου αναμένεται να μεταφερθεί η γραμμή εξυπηρέτησης ίντερνετ από το π. ΤΕΒΕ,  στο ΙΚΑ της Ιεράπετρας. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι θα μεταφερθούν και εκείνοι όμως κάτι τέτοιο δεν διευκρινίζεται και αυτό προκαλεί ανησυχία στους 7 εργαζόμενους του τμήματος. Δεν είναι όμως μόνο οι εργαζόμενοι. Προβληματισμός υπάρχει και για τα αρχεία, πού και πώς θα μεταφερθούν.  Το ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο δεν έχει επαρκής χώρους. Στην Ιεράπετρα το κτίριο είναι ιδιόκτητο. Επιπλέον θα πρέπει να σκεφτούμε τους 4.000 και πλέον ασφαλισμένους που εξυπηρετούνται από το τμήμα της Ιεράπετρα, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Μπαριτάκη

Ακούστε εδώ  τη συνέντευξη