Κλείνουν οι στρόφιγγες στο φράγμα Αποσελέμη

9:14 π.μ. - Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018
09:03 π.μ. - Παρ, 16/14/2018
Image: Κλείνουν οι στρόφιγγες στο φράγμα Αποσελέμη

Τραγική περιγράφεται από τους δημάρχους κυρίως της Ανατολικής Κρήτης η κατάσταση με το νερό και τις διαθέσιμες ποσότητες

Ιδίως μάλιστα μετά και τη γνωστοποίηση ότι θα κλείνουν οι στρόφιγγες από το φράγμα Αποσελέμη, καθώς οι ποσότητες πλέον δεν αρκούν και οι δήμοι που υδρεύονται από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λαμβάνουν νερό μόνο τρεις ημέρες το μήνα.
 
Το κλίμα στη διάρκεια της συνεδρίασης της περιφερειακής ένωσης δήμων σήμερα κατά διαστήματα είχε ένταση, με τους δημάρχους να προσπαθούν να εντοπίσουν τους τρόπους με τους οποίους σε συνεργασία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στοχεύοντας στην ορθολογική χρήση του νερού.
 
Κάθε δήμος πλέον αναλαμβάνει την ευθύνη να λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τους αγροτικούς δήμους να βρίσκονται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση με δεδομένο ότι εκείνο που επιδέχεται γενναίων περικοπών, όπως είπαν, είναι η άρδευση στην οποία κάποιες ώρες της ημέρας θα μπαίνει λουκέτο.
 
Το ίδιο ανήσυχοι είναι και οι δήμαρχοι δήμων της δυτικής Κρήτης που παραδοσιακά έχουν μεγαλύτερα αποθέματα νερού, όχι όμως αυτή την περίοδο που και οι ίδιοι μοιράζονται την ίδια έντονη αγωνία και προωθούν την ορθολογική χρήση του νερού με μια ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.
 
Ευθυγραμμισμένη με το κλίμα αυτό είναι και η Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη να υπογράφει σύμβαση εκπόνησης μελέτης για τη διαχείριση των υδάτων, εξηγώντας ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για την αποκατάσταση των δικτύων που είναι πεπαλαιωμένα και διευρύνουν το πρόβλημα των χαμένων όπως λέγονται υδάτων οι ποσότητες των οποίων είναι ανυπολόγιστες.



neakriti.gr