Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά το κρούσμα κορωνοϊού

11:09 π.μ. - Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Παρ, 13/09/2020
Image: Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η λειτουργία Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Γερμανό καθηγητή που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο

Η απόφαση της πρυτανείας αφορά και τις δύο Πανεπιστημιουπόλεις ενώ γίνεται σύσταση στους φοιτητές, όσοι έχουν έλθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο καθηγητή, να παραμείνουν στο σπίτι τους για 14 μέρες και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου και στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός καθηγητής που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη, την ώρα που συνολικά τα καταγεγραμμένα περιστατικά στη χώρα έχουν φτάσει τα 119.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθηγητής ήταν επισκέπτης στην Κρήτη (δίδασκε σε κλειστό τριήμερο σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου) και το απόγευμα της Πέμπτης πήγε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας όταν και επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον ιό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι επισκέπτης καθηγητής από το εξωτερικό στο Τμήμα Χημείας ταυτοποιήθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αποφασίζουμε τα παρακάτω:

Από τη έκδοση της παρούσης αναστέλλεται η λειτουργία του Ιδρύματος και στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις μέχρι νεοτέρας.

Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου και στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις. Εντός της ημέρας θα γίνει απολύμανση στο Τμήμα Χημείας και θα ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι χώροι. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει επικοινωνία με τους Προέδρους των Τμημάτων και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών, η οποία θα συντονίζεται από τη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Διοικητικού, ώστε κατά την απολύμανση να υπάρχει υπεύθυνος από κάθε ακαδημαϊκό Τμήμα ή διοικητική Διεύθυνση που θα παρέχει πρόσβαση στους υπό απολύμανση χώρους.

Όσοι έχουν έλθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο καθηγητή θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους για 14 μέρες και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/, 1135), ο οποίος θα κάνει και την ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Συστήνουμε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και συμμόρφωση με τις οδηγίες υγιεινής που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ».

efsyn.gr