Κλείνει ο κύκλος για το Γηροκομείο Ιεράπετρας; – Ποιο το μέλλον των γερόντων;

11:20 π.μ. - Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Παρ, 16/20/2020
Image: Κλείνει ο κύκλος για το Γηροκομείο Ιεράπετρας; – Ποιο το μέλλον των γερόντων;

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Δήμος και Περιφέρεια ζητούν ο Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλικίας και εργαζόμενοι

Συνέντευξη τύπου από τον σύλλογο φίλων τρίτης ηλικίας για τα προβλήματα του Γηροκομείου Ιεράπετρας το οποίο μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε κλείσιμο , καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας, δόθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή την περίοδο στις δυο δομές του Γηροκομείου φιλοξενούνται 58 άτομα και υπάρχουν αιτήσεις για ακόμη 18. Οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 25.

hxonews

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ν. Μιαούλης ανέφερε ότι είναι γνωστό ότι το Γηροκομείο φιλοξενείται εδώ και 3 χρόνια σε ένα ακατάλληλο κτίριο και στην προσπάθεια να μεταστεγαστούν δέχονται έναν αόρατο πόλεμο. Βρήκαν δύο ξενοδοχεία και τελικά ανακάλυψαν εμπόδια και στα δυο για τη μεταστέγασή τους. Το θέμα της λειτουργίας του έχει πάρει τη δικαστικό οδό και έχουν δώσει πολλά χρήματα στα δικαστήρια χωρίς να έχει βρεθεί λύση. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοιτάζουν την τρίτη ηλικία αλλά το συμφέρον τους» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι ζητούν διαφάνεια παντού και ότι θα ήταν καλό να τους που τι θέλουν αυτοί που τους πολεμούν. Το λόγο πήραν στη συνέχεια και άλλα μέλη του Δ.Σ. καθώς και εργαζόμενοι.

hxonews

Απευθύνθηκε ευχαριστήριο προς τους γιατρούς που βοηθούν αφιλοκερδώς την παθολόγο Όλγα Σπηλιαρώτη, τη νευρολόγο Άννα Τσακίρη , τον καρδιολόγο Σταύρο Χατζάκη καθώς επίσης τη διατροφολόγο Χαρά Προβατάκη αλλά και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Εμμ Καλλιονάκη.

hxonews

Ειπώθηκε ακόμη ότι το Γηροκομείο κύκλο εργασιών 500.000 ευρώ ετησίως και τα χρήματα αυτά όλα μένουν στην περιοχή. Χρήματα σε ενοίκια δεν χρωστάνε όπως είπαν ωστόσο αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε η φράση που χρησιμοποίησαν «Μαύρα λεφτά εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε» εμείς σε κανένα που μας νοικιάζει χώρους.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι έχει δοθεί διορία λειτουργίας του Γηροκομείου μέχρι τις 3 Δεκέμβρη. Ακούστηκαν ακόμη παράπονα για μη στήριξη από Περιφέρεια, Δήμο και Εκκλησία και ζήτησαν από τους παραπάνω θεσμούς τη βοήθειά τους σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την δομή. Τέλος τόνισαν ότι αυτό που ζητούν είναι να συνεχίσει τη λειτουργία του το Γηροκομείου έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παλιό κτίριο που ανακαινίζεται.