ΚΚΕ: Προκλητική επίσκεψη-φιέστα του Γ. Πλακιωτάκη στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

10:22 π.μ. - Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Πέμ, 11/22/2023
Image: ΚΚΕ: Προκλητική επίσκεψη-φιέστα του Γ. Πλακιωτάκη στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Το σχόλιο του ΚΚΕ

Πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και συνολικά το Λασιθιώτικο λαό συνιστά η επίσκεψη-φιέστα του υπουργού της κυβέρνησης ΝΔ Γ.Πλακιωτάκη στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, αφενός για την προνομιακή μεταχείριση που του επιφύλαξε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη στιγμή που σε αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων η πόρτα του σχολείου είναι κλειστή και αφετέρου για το περιεχόμενο των εξαγγελιών που έκανε.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, 4 χρόνια μετά και λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 21 Μάη, το κυβερνητικό κλιμάκιο ήρθε να εξαγγείλει τα αυτονόητα και μάλιστα πίσω από τις ανάγκες που καθημερινά αυξάνονται! Οι ευθύνες όμως για τη σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης και υποβάθμισης ξεκινούν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προχώρησε στην ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς.

Κι όλα αυτά σε ένα σχολείο που στέκεται και μεγαλώνει χάρη στην αυταπάρνηση και την σκληρή δουλειά των εκπαιδευτικών ενώ ταυτόχρονα το έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, της οποίας ήταν αίτημα πολλών χρόνων.

Όσο όμως κι αν ανέβουν οι προεκλογικοί τόνοι και η κοκορομαχία μεταξύ των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί η ευθύνη και των δύο για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται σε ένα απαρχαιωμένο κτήριο, με ασφυκτικές συνθήκες σε επίπεδο χώρων, προαυλίου και λοιπών υπηρεσιών που κάνουν κραυγαλέα την τεράστια έλλειψη αιθουσών, υλικοτεχνικής υποδομής και όλων των απαραίτητων εφοδίων για ένα μουσικό σχολείο, τη στιγμή μάλιστα που αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών από χρονιά σε χρονιά!

Και αυτό το ζήτημα αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ότι η επόμενη κυβέρνηση όποια σύνθεση κι αν έχει, θα έχει τις ανάγκες μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών στο περιθώριο, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων!

Τώρα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, με οργανωμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές στους συλλόγους, τα 5μελή και τα 15μελή τους ώστε να μπει στο επίκεντρο της συλλογικής διεκδίκησης προς την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή η μεταστέγαση του σχολείου σε σύγχρονο μοντέρνο κτίριο, η άμεση εκπόνηση των αναγκαίων σχετικών μελετών, η εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού.

Το Γραφείο Τύπου

11 Μαΐου 2023