ΚΚΕ Λασιθίου: Κινδυνεύει να κλείσει η μονάδα covid στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

9:05 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021
09:01 μ.μ. - Πέμ, 14/05/2021
Image: ΚΚΕ Λασιθίου: Κινδυνεύει να κλείσει η μονάδα covid στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού ζητά η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου σε ανακοίνωσή της

Στο ενδεχόμενο να κλείσει η μονάδα covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την υποστελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού και πιο συγκεκριμένα επισημαίνονται τα εξής:

"Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τις διθυραμβικές δηλώσεις του υπουργού υγείας και το κυβερνητικό αφήγημα ότι «όλα είναι καλώς καμωμένα» καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και στην ΠΕ Λασιθίου!

Η παράλειψη, με ευθύνη κυβέρνηση-υπουργείου Υγείας- διοίκησης 7ης ΥΠΕ, από την προκήρυξη του Σεπτέμβρη σημαντικών ειδικοτήτων (αναισθησιολογία, παθολογία) για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των ΤΕΠ των μονάδων υγείας της Κρήτης, μεταξύ άλλων και των Νοσοκομείων του Λασιθίου, αποκαλύπτει σήμερα τις συνέπειες της στο ΓΝ Αγ. Νικολάου!

Το σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει η ΜΕΘ-covid19 του ΓΝ Αγ.Νικολάου, τα τραγελαφικά περιστατικά να στέλνονται ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν από τον Αγ. Νικόλαο στη Σητεία ή στην Ιεράπετρα ή /και το αντίστροφο, οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των υγειονομικών, έρχονται να προστεθούν στα τεράστια κενά, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Λασιθίου.

Είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης μπροστά στο 3ο κύμα της πανδημίας, του οποίου τα «προεόρτια» βλέπουμε με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Παλαίκαστρο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και της χώρας.

Είναι υποκριτική η όψιμη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, πιο ειδικά των νοσοκομείων-ΚΥ του Λασιθίου, για τα οποία ευθύνεται εξίσου όπως κι η σημερινή κυβέρνηση.

Τώρα είναι κρίσιμη ώρα για να παρέμβει ο λαός!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που αρνούνται να πράξουν τόσο καιρό!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές!

Απαιτούμε:

Όχι μόνο να μην κλείσει η ΜΕΘ-covid 19 του ΓΝ Αγ. Νικολάου αλλά να γίνουν μαζικές προσλήψεις όλων ειδικοτήτων γιατρών, υγειονομικών και λοιπού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Να γίνουν μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων

Να ενισχυθούν τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία, να δημιουργηθούν νέα.

Για τις ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων, την παρακολούθηση του πληθυσμού μετά τον εμβολιασμό και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να γίνουν προσλήψεις κι όχι μετακινήσεις προσωπικού από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία και ΚΥ.

Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα test στον πληθυσμό με προτεραιότητα στις περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, τα σχολεία του μεγάλους χώρους δουλείας.

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Παλαικάστρου Σητείας!"