ΚΚΕ - ΚΝΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή στην Ιεράπετρα

9:18 π.μ. - Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021
09:03 π.μ. - Παρ, 26/18/2021
Image: ΚΚΕ - ΚΝΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή στην Ιεράπετρα

Για τα αιματηρά γεγονότα του Μάρτη του '45 - Η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Κοτσιφάκη στον Ηχώ 99,8

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, την 28η Μαρτίου 2021, που συνδιοργανώνουν η ΚΟ Ιεράπετρας ΚΚΕ, οργάνωση Ιεράπετρας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λασιθίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στον Ηχώ 99,8 μίλησε η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κα Μαρία Κοτσιφάκη:

Το Μάρτιο του 1945 συνέβησαν τα αιματηρά γεγονότα της Ιεράπετρας όπου σε εποχές πραγματικά δύσκολες, ο γεραπετρίτικος λαός επέδειξε μεγαλειώδη δημοκρατική και αγωνιστική αλληλεγγύη για τους συναγωνιστές που συνελήφθησαν αυθαίρετα. Τα όργανα της μεταδεκεμβριανής «δημοκρατίας» δε δίστασαν να ρίξουν στο ψαχνό. Πυροβόλησαν το ειρηνικό και άοπλο πλήθος. Σκότωσαν επτά και τραυμάτισαν πολύ περισσότερους.

Οι θυσίες των λαϊκών αγωνιστών δείχνουν ακόμη και σήμερα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός. Είναι ο δρόμος της αδιάλλακτης, της αταλάντευτης και της ανυποχώρητης στάσης μπροστά στην κοινωνική αδικία και την ταξική εκμετάλλευση. Είναι ο δρόμος αυτών των ανθρώπων που δε λύγισαν ούτε μπροστά στα όπλα και έδειξαν ότι οι μόνες θυσίες που έχουν αξία, είναι αυτές που κάνει ο ίδιος ο λαός για την υπεράσπιση της ζωής του και των δικαιωμάτων του.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες, αγωνιστές – αγωνίστριες που έπεσαν νεκροί στο μεγάλο συλλαλητήριο του λαού της Ιεράπετρας τον Μάρτη του '45. Το πρόγραμμα θα είναι το εξής:

-10:00 Περιγραφή του ιστορικού γεγονότος και κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο πεσόντων αγωνιστών στην είσοδο της πόλης.

-10:30 Έναρξη αυτοκινητοπομπής στους δρόμους της Ιεράπετρας.

-11:00 Εκδήλωση στην Πλατεία Παπαγεωργίου με ομιλητή τον Δερμιτζάκη(Ευαντινό) Νικόλα, εκπαιδευτικό.

*Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα.

26 Μαρτίου 2021

Κ.Ο. Ιεράπετρας του ΚΚΕ

Οργανώσεις Ιεράπετρας της ΚΝΕ

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Παράρτημα Λασιθίου